Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (184)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderní adaptaci telenovelového románu od Dickense (kde se na konci ukáže, že jsou všechny postavy nějak spřízněny) vyšla naprosto do ztracena, zbyl divný, utahaný a nicneříkající film s Gwyneth hrající si na femme fatale a Ethanem disponujícím výrazem pouličního voříška. A to dobrá kamera nevytrhne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velké naděje vykazují jisté osobní kouzlo, které však spočívá převážně ve ztvárnění postavy Gwyneth Paltrow. Jako malinká dívka Estella jednoho dne v zahrádce zamotá hlavu klučíkovi jménem Finn, který bude touto svou osudovou láskou navždy trápen. Mezitím se také setká s uprchlým trestancem v podání Roberta De Nira, s nímž se v budoucnu ještě "náhodně" potká a zjistí, že toto setkání z dětství, kdy mu jako kluk pomohl, mu zásadním směrem ovlivnilo život. Gwyneth půvabná, Ethan charismatický. To je asi vše. Děj uběhl závratnou rychlostí a já na konci měla pocit, jako bych vlastně ani žádný film neviděla. V podstatě se nic výrazného, jak obsahově, tak i herecky neudálo. Žádné zvraty, zapamatovatelné či silné momenty nebo výrazný příběh mezi hlavní dvojicí. Snad jen polibek ve fontánce či malování Estelly si pamatuji. A jelikož jsem od tohoto snímku neočekávala žádné Velké naděje, nebyla jsem ani zklamána. ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obrazová podívaná upozorňující na Cuaronův styl a harmonii barev. Knihu jsem nečetl, ale pointa mě je celkem z filmu jasná pokud je filmový konec totožný s knižním. Herecký výkon mého oblíbence Ethana Hawkea je kvalitní a cameo role Roberta De Nira je trochu o ničem. Gwyneth Paltrow je konečně krásná a chápu Finneganův chtíč. Celkově jde o zajímavý počin, který se však na velikány bude dívat z odstupem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodně rád bych se podíval na blata, abych se s Finneganem vedle sebe osudově zamiloval, napil se z fontány a vykročil na složitou životní cestu. Ale k mému vtáhnutí do děje došlo jen v jediné scéně a to při malování Estelliných aktů. Tato pasáž nejzářněji ukazuje všechny tři klady, které Velké naděje mají: Gwynethinu krásu, Cuarónovu životnou režii a přesný náladový soundtrack. Neznám sice předlohu, ale nedokážu se účastně dívat na sestavu postav, kde nikdo není bez mindráku, nevyjasněné minulosti nebo problémového dospívání. Takže nechám všechny zúčastněné v jejich nadějích a touhách, ale sám to zkusím jinde. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Gwyneth Paltrow pózovala na súkromných posedeniach pre Francesca Clementeho, ktorý kreslil skutočné kresby pre film. Povedala: "Nikdy predtým som nepózovala pre umelca, ale bola som z toho nadšená. Ale bolo mi to aj trochu nepríjemné, pretože som bola úplne nahá, keď som mu pózovala." (Arsenal83)
  • Historická rezidencia v Sarasote na Floride nazvaná Ca' d'Zan bola použitá na exteriér a časti interiéru Paradiso Perduto. Kaštieľ postavili v roku 1924 Mable a John Ringlingovci. Fasáda bola upravená tak, aby pôsobila ošarpaným a zarasteným dojmom, do bulváru, ktorý sa približoval dopredu, bola pridaná brána a pre tanečné scény bola upravená aj vnútorná tanečná sála a lodžia orientovaná na terasu na nábreží. (Arsenal83)
  • Meno Hawkeovej postavy bolo chvíľu otázkou diskusií, pričom Pip z pôvodného románu znelo nevhodne vzhľadom na súčasné konotácie, kde pip môže znamenať aj narušeného človeka. Produkcia sa neskôr zhodla na mene Finnegan, alebo Finn, čo je meno Hawkeovho psa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama