Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (576)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pro mě o tři čtyři amfory horší jak jednička (a to prosím jedničce chybělo poloodhalené pozadí Monicy Belluci a bezprostřední uznalé pokývání hlavou a citoslovce "hmm"!:), ujetější a mírně blbější (to však není negativní). Pro dětičky ze školičky je to pořád super zábava. Pro ty dříve narozené (rozuměj před revolucí - a ted přemýšlím jestli španělskou nebo sametovou :) občas také, zvlášť když se iniciativy ujme extra agresivní a mlátivý duet nadopovaný (a)steroidy. Ona hopsinková šťáva bude asi na stejné bázi:) Postava písaře je totálně na zabití. Ale galské trio ještě občas nějaký dobrý vtip zvládne. Tak tady máte odpověď na otázku, kam se poděl nos sfingy, kdo uměl nejdelší center do malého vápna a poučení pro šťastný a pokojný život: "Drž se každý své amfóry a nezbude čas na fóry." ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Co byste chtěli po spojení Francouzů a Němců??Svým urputným snažením stvárnit neskutečnou senzaci a dobovou legrandu z dob věhlasné Kleopatry diváka udolá. Vydržet u něj není zas tak těžké, ale podívat se na něj znovu už shledávám nemožným nebo alespoň méně zábavným. Gérard má zjevně v oblibě točit takové ty béčkové filmy ale Kentána z Montarge(či jak se to píše) prostě ničím nepřekoná :-D...Korunku tomu nasadil Ave já-Caesar .. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro někoho největší kravina po sluncem, pro jiného zase skvělá šílenost. Já patřím do té druhé skupiny - v tomhle filmu se nebere vážně naprosto nic a u některých gagů umřete smíchy (příklad za všechny: ve chvíli kdy má Obelix zmlátit velké množství římanů se film pro přílišnou násilnost následující scény přepne na krátký dokument o langustách). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • První odborová mluvčí Egypťanů (Isabelle Nanty) dostala jméno Itineris, což je francouzský telefonní operátor. Ve francouzském původním znění je tak možné slyšet mimo klasického „špatného signálu" i hlášku "Vous avez deux nouveaux messages", tedy „máte dvě nové zprávy“, což je upozornění ze schránky zmeškaných hovorů tohoto operátora. (zkoumi)
  • Kapitán pirátské lodi v jedné ze scén křičí větu: "Jsem král světa." Stejnou větu vykřikuje na přídi Titanicu Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (tb_23)

Reklama

Reklama