Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (455)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pre chlapcov od 12 do 17 rokov. A to ešte špeciálne francúzskych. U nás bohužiaľ nemá AaO tradíciu. Takže sme boli do kín vmasírovaní mohutnou reklamnou kampaňou, snáď ešte väčšou, ako telo Gerarda Depardieua. Na to, aký to mohol byť prúser, film ešte veľmi dobre dopadol. Videl som ho dávno, bol som celkom spokojný, ale už som tušil, že som ho videl aj naposledy. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší komedie všech dob, ale myslím si, že tvůrcům se přepis komiksu povedl nadmíru dobře. Je tam i docela dost dobrých hlášek a hercům se taky něco podařilo. Hodně se mi líbil Ceasar, z něho tam opravdu udělali pěkného "vola", mírně řečeno. Děj byl takový poskládáný z animovaných filmů, ale jevil i znaky originality, narozdíl od druhého dílu, který je pro mě zklamáním. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodujem medzi kreslenou formou a touto hranou, k hranej sa prikloním asi len pri prvom diely. Depardieu a Clavier bol dokonalý výber, Cézar a jeho dementný Benigni sa tiež osvedčili a magického nápoja sme sa vždy dočkali hlavne neprhnane. Na comicse som si ale až tak nefičal, takže práve toto poteší. 80%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Hoci tento prvý filmový výkon Laetitie Casty kritici zvozili pod čiernu zem, ona na to zareagovala: „Nebrala som sa vážne a robila som to tak, aby som sa bavila.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama