Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (454)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdy jsou možná trochu moc, ale atmosféru komiksu a různých detailů se povedlo převést dobře, a to je u těchto komiksových adaptací nejdůležitější. Navíc byl přítomen takový ten obvyklý francouzský humor, který jsem znal již z jiných Zidiho filmů - v tomto směru byl rozhodně dobrá volba. Když tak nad tím přemýšlím, tak asi nemá cenu přemýšlet nad hodnocením, neboť druhý díl je hlavně z hlediska humoru tragédie a už to spíše než komiksovou adaptaci připomínalo rádobyvtipnou komedii, kde nějakým nedopatřením jsou herci ustrojeni jako Galové. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to první hraný film s Asterixem, není rozhodně nejlepší, i když se celý odehrává v nádherné galské vesničce, která zde má vážně pěknou podobu. Ten začátek, kdy jsou naši hrdinové na lovu divočáků je pro mě jasně nejlepší. I bitky Galů s Římany jsou vtipné a krásně natočeny. Také mě bavil Galabru jako galský náčelník a César. Ačkoliv má v sobě tenhle film všechno z právého Asterixe, ze kterého mu tam opravdu nic nechybí, osobně se mi víc líbila dvojka. ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia s výborným obsadením, výpravou a hudbou, ktorá je ale oveľa drsnejšia, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Skúste tie hady, pavúky, aligátory a hlavne Žolíka pustiť deťom dnes, a garantovane budú mať nočné mory. Moja generácia však bola za mladi ešte z tuhého cesta a za to buď vďaka. Prvýkrát som to videl už veľmi, veľmi dávno a nezostarlo to ani o deň. "Ťuťuťu muťuťu a-ja-jááááj!" ()

woody

všechny recenze uživatele

Fakt nevím jak to hodnotit,fakt.Zidiho režie dobrá,Clavier,Depardieu a Benigni(opravdu skvělej záporák) dávaj výborný výkony,příběh také dobrej a triky na vysoký úrovni.Ale chybí mi v tom ty černé obtahy tužkou jako u sešitů a ta kreslená uvolněnost filmů.Výborný film ale není to ono.A škoda že plakat neudělal Uderzo. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Už je to starší film, takže tvrdit něco typu, že sem byl zvědavý co z toho vznikne, když to je na náměty onoho kresleného asterixe, se ani říct nedá. Protože sem ještě nějak filmy takhle nevnímal, tak sem se na to pochopitelně těšil a nezklamal. Pravda, dalo by se něco zlepšit, ale nestěuju si. Pěkná hudba, pěkné prostředí, ani vtip to nepostrádá. Mě se to líbí a dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)

Reklama

Reklama