Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komiksy o Asterixovi a Obelixovi jsem nikdy nečetl, ale film mi přišel docela slušný. Dvě sympatické, stylové a vtipné postavy spolu s celou svou vesničkou vzdorují Césarovi a jeho legiím, díky kouzelnému lektvaru, který jim dává neuvěřitelnou sílu. Příjemný film, který dobře pobaví svou vtipností, dobrodružností a výtečnými charaktery, ztvárněnými solidními herci. Silné 3 hvězdy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný přepis mého oblíbeného komiksu. Trochu přihlouplý Obelix (Gérard Depardieu) a jeho nejlepší kamarád Asterix (Christian Clavier) musí vysvobodit druida Panoramixe (Claude Piéplu) z rukou mocichtivého Římana Luciuse Detrituse (Roberto Benigni). Ochrání nejen svoji vesnici před dobytím, ale také zachrání Římskou říši před povstáním proti Césarovi (Cottfried John). Z dalších rolí: náčelník vesnice Abraracourcix (Michel Galabru), trubadůr Kakofonix (Pierre Palmade), půvabná Halabala (Laetitia Casta), pro kterou ztratil Obelix hlavu, starý Archaix (Sim) a Říman Caius Bonus (Jean-Pierre Castaldi). Příjemná, vtipná zábava. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Ří-mani, Ří-mani, Ří-mani... Římani, Římani jsou tady!!!" A samozřejmě taky věčný spor: "Není čerstvá!" "Je čerstvá!" Není moc filmů, u kterých bych si pamatovala, při jaké příležitosti jsem je viděla poprvé. Na prvního hraného "Asterixe" mi maminka dovolila koukat v televizi den předtím, než jsem šla do první třídy. Při nedávné projekci po letech mě zalila tahle nostalgická vlna, mnoho scén jsem byla schopná odříkat nazpaměť a smála jsem se nahlas. Tohle zpracování legendárního komiksu se zkrátka Francouzům moc povedlo, a i když jsem nikdy nemusela dění v aréně s hady a pavouky, za perfektní rodinnou zábavu musím přidat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Európsky, koprodukčný kinofilm v ktorom ožívajú slávne, komixové postavičky "Asterix a Obelix". Spoločne so svojimi priateľmi žijú v malej, opevnenej osade akých sú po celej Gálii stovky. Lenže vďaka zázračnému nápoju, druida Panoramixa, sú neporaziteľní. Magický lektvar, čo im varí, im dodáva nadľudskú silu a výbušnú energiu. Ani celá légia Rimanov, na čele so samotným Júliusom Cézarom, nemá šancu ich poraziť. Prevedenie kultovej, animovanej predlohy do podoby hraného filmu sa v tomto prípade celkom podarilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sú v titulných úlohách skvelí. *** ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná nostalgie a neskutečná legrace. Depardieu je po Obelixovi ve stejné pasti jako Radcliffe po Harry Potterovi. Oba jsou těmi herci, kteří se jednou proslavili po celém světě jednou jedinou rolí a v každém jejich jiném filmu v nich stále uvidíme spíše známou postavu, než onoho herce, který se chce konečné předvést také v jiném stylu a udělat na sebe zcela jiný dojem. Ani jednomu z nich se to alespoň v mých očích bohužel nepovedlo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Hoci tento prvý filmový výkon Laetitie Casty kritici zvozili pod čiernu zem, ona na to zareagovala: „Nebrala som sa vážne a robila som to tak, aby som sa bavila.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno