Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

A to jsem měla štěstí !!! Po "Cestě do lesa" do byla úplná lázeň, bytˇ stará 33 filmových let. Bavila jsem se tak, jak už dlouho ne, byť jsem v těch 70/80 letech nijak pro Pierra Richarda nehorovala. Ale po té příšerné nudě to byla sranda do nebe volající. V době slávy herce Richarda u nás, jsem ho moc nemusela, protože byly na výběr daleko kvalitnější filmy (i když velice zřídka). Pokud jste to neviděli, vřele doporučuji, přejde vás okamžitě "blbá nálada". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pocin Francisa Vebera nie je az taky kult, ako sa tu mnohi tvaria. Kamen Richard /Jsem nesmely, ale lecim se, Roztrzity, Rana destnikem/ je sice vyborny komik narodeny pre komedialne roly, ale do detektivneho zanru sa nehodi a Gepard Žepardieu /1492 - Dobyti raje, Kondomedie/ sa tuna vyslovene nehodi a komedialny talent nema. Ako v lahkom nadpriemere sa film udrzi, to jo, ale nejaky extra kult a skvela komedia? Neviem, neviem : 70 % ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ústřední nápad - že se děj bude postupně odvíjet na základě smolných a zcela náhodných událostí – nabízel neuvěřitelné množství ztřeštěných „roztržitých“ vtipů. Ale ve skutečnosti se film táhne unylým tempem. Navíc je většina vtipů založena na situačním humoru, kdy někdo o něco zakopne, nebo do něčeho narazí, což většinou nefunguje. 65% Zajímavý komentář: pshimi ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle skvělou komedii jsem viděla poprvé jako dítě a pravdou je, že to funguje pořád, Pierre Richard jako věčný smolař úchvatný a Gérard Depardieu v roli detektiva, jehož pasovali na asistenta, skvělý a ti dva společně hledají zmizelou dívku napříč Mexikem.. Je to taková milá, vtipná, příjemná oddechovka.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gerald Depardieu v hlavních rolích v detektivní komedii? Upřímně, vůbec mi ty dva nešly do sebe i když oba (především Richarda) mám rád. Ale je to něco úplně podobného jako u Bourvila a Louise de Funese, jsou oba úplně jiní herci a tak jim to skvěle klape. A já našel svůj další filmový kult který budu milovat, protože Kopyto je unikatní film a ani na chvíli jsem jim Campanovi a Perrinovi nepřestal držet palce. K tomu kouzelná letní hudba Cosmy, a já si toto dobrodružství zamiloval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)
  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)
  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)

Reklama

Reklama