Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie skvěle sehrané dvojice Pierre Richard a Gérard Depardieu. Skvělý nápad je také velkým plusem filmu. Když si k tomu připočtete skvělé herecké výkony, režii, krásnou hudbu Vladimira Cosmy a bezvadný konec s lávkou, dostanete oddechovou zábavnou komedii, kterou v mém hodnocení od pěti hvězdiček dělí jen pár ne moc povedených scén. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten bláznivej doktor vymyslel takovou teorii o smolařině... , zazní z úst zpočátku skeptického detektiva Campana. A tato teorie (něco jakože tak velcí smolaři, nakonec skončí na stejném hřbitově), společně s komickou interakcí mezi Richardem a Deparieu, dělá z Kopyta velmi odlehčené drama o pátrání po nezvěstné dívce. Nebo je to komedie s detektivními prvky...vyberte si. Každopádně to takto namíchané drží pohromadě a přepálených nebo dětinských momentů, je velmi málo. Vyjímečně si nejsem jistý, jestli bych tentokrát neuvítal víc verbálního humoru, protože obě postavy braly svůj úkol zcela vážně (aby ne, únos dívky v Mexiku), takže nevtipkovaly, neusmívaly se a veškerý humor vycházel spíš z té kategorie, kdy se člověk pousměje cizímu neštěstí/smůle. Na druhou stranu sledujeme i proměnu sebejistého a pragmatického Campana, který je svědek tolika neštastných náhod, že mu občas ta teorie o smolařině, zase tak mimo nepřipadá. Pokud divák akceptuje myšlenku, že "na posranýho i hajzl spadne", nic mu nebude bránit v tom, film si naplno užít. Za zmínku stojí i úplný závěr, který je dojemně milý a nakonec jen díky němu přihodím na slabší 4*. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

A to jsem měla štěstí !!! Po "Cestě do lesa" do byla úplná lázeň, bytˇ stará 33 filmových let. Bavila jsem se tak, jak už dlouho ne, byť jsem v těch 70/80 letech nijak pro Pierra Richarda nehorovala. Ale po té příšerné nudě to byla sranda do nebe volající. V době slávy herce Richarda u nás, jsem ho moc nemusela, protože byly na výběr daleko kvalitnější filmy (i když velice zřídka). Pokud jste to neviděli, vřele doporučuji, přejde vás okamžitě "blbá nálada". ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Filmy s Pierrem Richardem já moc rád. Jsou to dobré komedie. Na uvolnění a pobavení nejlepší volba, a tak jsem po tomhle sáhnul. Ještě ke všemu když v hlavní roli s Pierrem hraje Gérard Depardieu. Gérard coby tvrdý vyšetřovatel a Pierre jako úředník, kterého smůla nikdy neopouští. Dobrá dvojka, dobrý film. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší z celé trilogie dvojky Gérard - Pierre. Další z důkazů, že jen Francie dokáže točit komedie, kde se snoubí bláznivý humor s roztomilostí příběhu. Prostě máte chuť nejen se smát, ale je Vám po hrdinech nostalgické smutno, ihned jak začnou titulky. To nikdo jiný neumí. Však se podívejte na remaky zpoza oceánu, v nichž veškeré kouzlo vyprchává. Kdybych měl určit, která filmografie mi dala nejvíce lásky skrze slzy smíchu, jednoznačně ta francouzská, a toto je jeden z jejích nejmilejších dárků. 90% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)

Reklama

Reklama