Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 450)

plakát

John Wick 2 (2017) 

Asi jsem něco nepochopil, ale Komando s Arnoldem mi ve srovnání s tímto přijde jako psychologický film s realistickými akčními scénami. Protivníci po sobě střílejí v davu a jeden druhého, natož náhodného kolemjdoucího nezasáhnou, skočí si ze schodů několik sebevražedných salt atd. Akční scény mi veskrz připomínaly spíše počítačovou hru, než film. Mozky všech přítomných zůstaly doma v sejfu pečlivě uzamčeny a jediný výraznější záporák (Peter Stormare) zmizí po pěti minutách. Jednička byla solidní akčňák, dvojka je důvod, proč další díly série nejspíš vynechám. 40%.

plakát

John Wick (2014) 

Přímočará akční rubačka, nic víc a nic míň. Má to spád a hrdinu, kterému lze fandit, ale zároveň nepostrádá nic, co bych už v podobných filmech neviděl. 60%.

plakát

Tichý týden v domě (1969) 

Jeden ze slabších Švankmajerů, postavený na jednoduchém nápadu, který bohužel nijak nerozvíjí a pouze opakuje. Pár dobrých nápadů se objeví (jazyk), ve výsledku ale spíše nudí. 60%.

plakát

Mužné hry (1988) 

Fotbalový svět podle Švankmajera. Nápadité, vtipné, surrealistické s jasnou vizí a autorským rukopisem. Mezi vrcholná mistrova díla nepatřící, přesto velmi dobré. 80%.

plakát

Jim Morrison: divoké dítě rocku (2019) 

Jima Morrisona, potažmo hudbu skupiny Doors mám velice rád, tudíž nepohrdnu žádným dokumentem, který by se jich týkal. Tento ovšem patří k těm slabým - mluvící hlavy opakují dávno známá fakta, která jsou proložena bohužel obrazově i zvukově nekvalitními záběry z dobových koncertů kapely. Když něco na téma Jim Morrison a The Doors, pak doporučím spíše dvě jim věnované epizody z cyklu Slavná alba, či životopisný film Olivera Stonea. 40%.

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Steven Spielberg již zde dokázal na malém prostoru s minimálním rozpočtem vytvořit silné dílo. Nekonečná americká dálnice a zoufalý řidič oranžového Plymouthu, sužovaný psychopatem za volantem obrovského náklaďáku. Na debut pětadvacetiletého režiséra velice suverénní, atmosférické a napínavé. 80%.

plakát

Něžní zmatkáři 2 (1988) 

S jedničkou to kromě hlavního hereckého trojlístku nemá společného vůbec nic, ale úroveň zábavy je přibližně stejná. Některé vtipy sice prošly lhůtou, ale některé dokážou pobavit i dnes. Nenáročná komedie, kterou není důvod plísnit - je spoustu horších! 50%.

plakát

Americké graffiti (1973) 

Film pro milovníky retra, amerických bouráků, rock'n'rollu, hamburgerů, coly, nočních bister, hezkých holek, frajerského štengrování, bezstarostného mládí a nostalgie. Film pro mě! 95%.

plakát

Doc (1971) 

Bezpochyby realisticky natočené, špinavé, nečernobílé, zároveň ale na svou krátkou stopáž poměrně nudné a (soudě dle knih a dokumentů) ve výsledku stejně pravdě vzdálené, jako legendy o čestných strážcích zákona a dobývání amerického západu. Harris Yulin je nejspíš nejslabší představitel Wyatta Earpa, působí naprosto nesympaticky a celou roli odehrál s jediným toporným výrazem. Naštěstí to zachraňuje velmi solidní Doc Holliday v podání Stacyho Keache a věčná sexbomba Faye Dunaway. 50%.

plakát

My se nehněváme (1966) 

Že je Jean Lefebvre komediální klasik a Mireille Darc sexbomba víme všichni, ale drsňáka Lino Venturu a věčného záporáka s gorilím zjevem Michela Constantina v komických rolích jsem dosud neviděl. A zvládli to na jedničku. Když si k tomu připočtete gang ujetých Anglánů na mopedech se stylem oblékání alá Angus Young z AC/DC, je o zábavu postaráno. Velmi dobrá komedie, plná překvapení. 85%.