Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská komedie, která stojí jen na kontrastujících hereckých výkonech nesmělého, věčně deprimovaného Pierra Richarda a svérázného, sebevědomého Gérarda Depardieua. Ovšem děj jen tak pomalu ubíhá za příjemné hudby Vladimíra Cosmy, že na jednou divák kouká, že je už konec filmu. [4233. hodnocení, 139. komentář, 77%] ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Vy chlastáte, on chlastá. Copak všichni ti co chlastaj, jsou vaši synové?" Po velkém úspěchu filmu Kopyto, bylo jasné, že se trio Pierre Richard, Gérard Depardieu a Francis Veber opět sejde. Scénář díky vhodně zabudované kriminální zápletce zaručuje dobré tempo a dramatičnost. Příběh je vtipný, gagy nejsou zatíženy balastem, film má odpovídající rytmus. Především, ale přesvědčil Depardieu jako tvrdas se sametovou duší. Opět vytahuje své velké výrazové trumfy- cituplný pohled, jemný úsměv a výbušnou hektičnost. Dabing je bezkonkurenční Petr Oliva na Richarda a Miroslav Moravec (vyjímečně, ale vhodně) na Depardieua. "Čau mládeži! Zírám. Nja, ty kytary jsou senza. Skupina jako noha, to je žrádlo, co?" ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejklasičtějších a nejpovedenějších snímků s Pierrem Richardem a Gerardem Depardieuem v hlavních rolích. Závěrečná scéna kde "otcům" syn oznamuje kdo je ten "pravý" je pro mne vrcholem filmu. Ta dojetí obou jsou opravdu k popukání :D ... - Viděno 4x cca + 17. 12. 2009 + 24. 6. 2011 - 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Francois Pignon zůstal v následných Uprchlících stejným plačtivým smolařem, investigativní žurnalista Jean Lucas přešel na dráhu zločinu. Nejvíc mě zaráží, že se pak při přepadení banky oba tvářili, jako by se viděli poprvé v životě.. Teď vážně. Nemohu si pomoci, ale spolupráce Veber, Richard a Depardieu na mě působila o tři roky později právě v Les Fugitifs mnohem kompaktnějším a cílevědomějším dojmem. A nyní mě omluvte, jdu si dát na oběd Mc Tie Burgera s hořčicí.. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

No jo,úžasná komedie, úžasní tátové. Opět nostalgie, která pro mně má pořád to stejné kouzlo jako mělo když jsem to jako holka viděla poprvé,a to bude tak určitě 30 let zpátky. Tenkrát se mi ten Tristan strašně líbil a já chtěla bejt na místě tý holky. Tenkrát byl Gérard pro mně příšerná mlátička a hromotluk,ale dneska bych ho v tom filmu úplně sežrala,jak se mi líbí.A Pierre? Ten je ve všech svých komediích pořád stejný kopejtko a roztomilej rošťák. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)

Reklama

Reklama