Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Něco jako "Čelisti" pro dospěláky - chytnou a nepustěj. Ty menší samozřejmě. Já jsem na to asi již trochu starej. Anebo jsem do toho ještě nedospěl (plánuji tak po své osmdesátce). Těm nejmenším, dosud nerozumným (s tou mentální vyspělostí diváků zajisté celý produkční štáb kalkuloval nejvíce) capartům se to líbí, to je hlavní. ()

Naslund odpad!

všechny recenze uživatele

Malým dětem jistě stačí ke spokojenosti cokoli, co se hýbe a vydává zvuky, ale proč jim proboha nabízet něco co jim nic nedá. Děti vnímají vše kolem sebe a učí se to napodobovat. Byl bych nerad, kdybych jednou vešel do místnosti, kde by čtyřleté dítě běhalo dokolečka a dokola vyřvávalo své jméno. Stejnou potěchu budou mít třeba z Doraemona, kde mohou pochytit jak řeč, tak některé základní poučky o životě. 28 minut tohohle je vymývačka mozku jak pro děti, tak pro dospělé. Takže jako jeden z mnoha, co nybl zhypnotizován ódou na blbost, musím dát spokojeně zasloužený odpad :-) ()

Reklama

*Elfík* odpad!

všechny recenze uživatele

Všimli jste si toho skrytého podtextu?? ,,Pojďte, půjdeme do jeskyně.'' ,,Ano, půjdeme do jeskyně'' ,,jasně, jdeme do jeskyně'',,pojďme do jeskyně!'' pravily infantilní barevné postavičky a vydaly se kam? Inu, do jeskyně, přeci! ,,A tetí, to se mi tak líbilo, ještě jednou?'' ,,Pojďte, půjdeme do jeskyně. ,,Ano, půjdeme do jeskyně''..... Tak abyste věděli, teta sice jsem, ale to tetí neplatilo na mě. To totiž bylo zahrnuto v jednom díle. Přesně tak! Vše se opakuje! Už jste si všimli toho skrytého podtextu?? ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Fenomenální hudební složka, monumentální výprava, fantastické efekty, vynikající herecké výkony a hlavně nepřekonatelně nadčasový scénář s takovým přesahem, který normální smrtelník prostě nedokáže vydýchat. Atmosféra a emoce čiší z díla doslova na kilometry, psychogologie postav je tak zajímavá, že stojí za hlubší prozkoumání. Nedoceněná perla své doby! Jasných 5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť byť objektívny voči tomuto detskému seriálu. Sú veci, ktoré musím hneď od začiatku skritizovať. Ako fakt, že každá epizóda má minimálne tretinu materiálu donekonečna recyklovanú. Sú to tie isté scénky znovu a znovu a znovu. Okrem toho je celkom otravné, že tvorcovia mohli využiť minimálne ešte 5 minút nového materiálu, keby sa nerozhodli prehrávať videá od detí dvakrát za sebou. Neviem načo tam potrebujú dávať reprízu toho čo sme pred chvíľkou videli. Možno by som sa na to díval inak keby som mal 3 roky, no bohužiaľ nemám. Možno príde deťom fascinujúce pozerať to isté video dvakrát. Alebo možno sa z toho môžu niečo naučiť. Neviem. Nedokážem sa cítiť to mentality cieľovej skupiny. Ale platí, že je to pre mňa problém. Postavičky vedia byť občas trošku otravné. No tam si viem predstaviť, že by to deťom vadiť nemuselo. Koniec koncov, všetci sme ako deti pozerali svoje blbosti, ktorým dospelí nemuseli rozumieť. A keď som niektoré epizódy pozeral, tak vnútorne mi dali dojem, že v tých dobrodružstvách často nie sú zlé myšlienky. Malí môžu dokázať veci, ktoré ani najväčší nedokážu, je potreba cítiť lásku, treba sa hrať bezpečne, veľa dobrého škodí ... a podobne. Takže v tomto si myslím, že tvorcovia to nechytili úplne nesprávne. Jediné čo je fakt problém je to, že "Teletubbies" je tak infantilná záležitosť, že pre rodičov, ktorí budú so svojimi deťmi pri telke sledovať program môžu z toho byť celkom frustrovaní. A potom ešte tá kopa zvukových efektov, ktoré po chvíli lezú na nervy. Čo ma na sérii bavilo? Baby-face slniečko. Neviem prečo. Ale tá predstava je celkom zlatá. Prostredie je celkom okey, Noo-Noo ako živý sloní vysávač je podľa mňa tiež vtipný. A ako som povedal, lekcie pre deti sú tu neni najhoršie. Na niektoré veci sme asi príliš starí. Ale na druhú stranu si hovorím, že keby som mal 3-4 roky, možno by som to hodnotil inak. Ale nemám. Hodnotenie: C- ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Nikky Smedley (Laa-Laa) sa k úlohe v seriáli dostala vďaka inzerátu v novinách. (Raccoon.city)
  • Teletubbies se objevily i v seriálu Simpsonovi (od r. 1989), kdy se Homer převlečen jako Teletubby snažil pobavit Maggie. (Kmotr76)
  • Tinky-Winky je jediná bábka, ktorá bola hraná až troma živými hercami - komikom Daveom Thompsonom, hercom Markom Heenehanom a baletným tanečníkom a choreografom Simonom Sheltonom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama