Reklama

Reklama

Epizody(52)

Obsahy(1)

Anime zahrnuje dění ve světě v době první a druhé světové války formou jednotlivých charakterů, kde každý z nich představuje určitý stát s vlastnostmi dané země. Díky tomu jsou zde srozumitelně nastíněny vztahy mezi státy a také důležité události této doby, to celé v podobě komedie s prvky shounen-ai. Název Hetalia vznikl spojením slov hetare (z japonštiny - zbytečný) a Italia, což popisuje neschopnost Itálie v době válek, na co je zaměřený i celý seriál. (Baťka)

(více)

Recenze (17)

Lovedeath 

všechny recenze uživatele

A zrodila se další šílenost z rukou japončíka, který se nejspíš hodně nudil v hodinách dějepisu. A protože měl starou dějepisářku, nemohl si ji představovat nahou, a tím pádem musel fantazírovat trochu jiným způsobem... Hetalia je tak úžasná stejně jako.. no snad i jako samotná Amerika! Jen škoda, že se z toho stává až moc komerční záležitost.. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Sakra, nevěřím, že jsem se učil zpívat ten infantilní ending... Svým způsobem je to mitrovské dílo - ona personifikace byla v umění vždycky hrozně populární, ale způsob, jakým mistr autor dokázal vystihnout charaktery států je... Mistrovský. Pravda, animace není nic extra, ale znám i horší případy - viz jistý nejmenovaný americký seriál - FG. ()

Reklama

Gadyn 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že by mě něco takového mohlo bavit, ale i přes tu všechnu až kýčovitou roztomilost a přeslazenost, jsem se u tohoto seriálu mnohokrád od srdce zasmál a celé je to příjemně ulítlé. K historii se zde přistupuje opravdu neotřele, ale zároveň není nijak překrucována. Navíc hlavními hrdiny jsou mocnosti osy, co víc si přát :D ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

5 minut, něco, co by se dalo nazvat velmi vzdáleně příběhem, infantilní ending a hlavně postavy (většinou mužského pohlaví) které ztvárňují jednotlivé státy...TO PROSTĚ CHCEŠ! Tak geniální ale zároveň praštěnou myšlenku, můžou vymyslet snad jen Japonci ale ono to funguje- přesto že skoro v každém díle se objeví celá plejáda nejrůznějších zemí, hlavními postavami jsou Amerika, Anglie, Francie, Rusko, Čína ale především Německo, Japonsko a hlavně naivní Itálie, po které nese anime i svůj název. Každá postava je nepěchovaná kulturními stereotypy, co se do ní jen vejde a tak mezi zeměmi, není o spory nouze (což pro nás znamená výbuchy smíchu a válení se po zemi)...A která postava že mi přirostla k srdci nejvíc? JEDNOZNAČNĚ NĚMECKO! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Personifikované představení složitosti mezinárodních vztahů, spletitosti historie a kulturních specifik. Státy jako hoši, děti a mladí muži, kteří se spolu hádají, perou, kamarádí, hrozí si, mluví a tím vším se znaží bavit i poučit diváka. Itálie vyrábí sérivoě bílé vlajky, Amerika si hraje na spravedlivého hrdinu a pojídá hamburgery, Francie je posedlý krásou, Čína má všude svou čvrť, Rusko děsí Litvu, Lotyšsko a Estonsko, Německo je silný, přesný, dobrácký, ale trochu nudný, Lichtenštejnsko roztomile závislá na svém starším bratru Švýcarsku atd. atd. Občasná trefa do černého střídá hluchá místa. K odreagování lze, i díky délce 5 minut na díl, doporučit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama