Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil je v roli uťápnutého účetního roztomilý, jeho nový soused Michel Aumont zábavný, šéf firmy Jean Rochefort nemá chybu, no a příběh o plánovaném propouštění úsměvný, zejména tedy to řešení vzniklé situace.. Téma homosexuality zpracoval Francis Veber vkusně, vtipně a nenásilně výchovně.. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

1. Toho hlavního hrdinu (dále "HH") fakt nechápu, se mu splnil sen každýho pracujícího člověka - tj.dostat výpověď s odstupným, který v socialistický Francii bude určitě daleko tučnější než u nás - a on kvůli tomu taak vyvádí, místo aby skákal radostí tři metry do vzduchu, chce skákat z deprese dvacet metrů dolů. 2. Musím pochválit režiséra za perfektní výběr představitele HH, on skutečně čučel jak holub, jak to trefně vyjádřila ta jeho kolegyně, vyvaloval oko, natáčel hlavu a koukal ze strany. Já to musím vědět, páč jsem na holuby odborník, pozoroval jsem je každý den ráno v pět, jak se mi natřásaj na parapetě. Škoda, že to "čučení jak holub" není obecně příznakem homosexuality, aspoň by ta generace na mým parapetu byla poslední. 3. Celý děj filmu by se dal shrnout do výroku "Když nejsi teplej, jsi mrtvej". Jinak ještě k těm holubům: málo se to ví, ale vzhledem k tomu, že maj oči po stranách hlavy, vidí jenom do boku, nevidí dopředu nebo dozadu. Což jako nevadí, když pochodujou po zemi nebo dělaj čurbes na parapetech, ale zásadní problém by to byl při letu. Neboť aby viděl dopředu, musel by mít holub furt natočenou hlavu o 90 stupňů, čímž pádem by ale neviděl do stran (ale zase viděl dozadu) a měl by větší odpor vzduchu, páč jeho hlavička rozhodně není kulová. Čímž pádem je jasný, že překážky musí odhalovat jiným způsobem než zrakem, a já na to přišel. Vědci se už dlouho dohadujou, proč holubi houkaj, když by správně podle čítanek a jiné literatury pro děti měli pouze vrkat. Přinesli celou řadu vysvětlení (maskujou se za sovy, aby odehnali ostatní ptactvo od krmiva; jsou zblblí současnou moderní dobou a opičej se po lokomotivách; učej se anglicky a zarazili se u jistýho tázacího zájmena), ovšem ani jedno není správné. Holubi houkaj, páč pak podle ozvěny poznávaj, jak daleko jsou od překážky. Čehož jsem fikaně využil, páč jsem hlava otevřená, a od jistý doby mi už na parapet nesedaj a houkaj naštvaně u sousedů, se kterýma moc nevycházím, takže je to win-win. Napadlo mě totiž tu ozvěnu zesílit, aby si ti holubi už dvacet metrů od okna mysleli, že jsou u něj. Takže si myslej, parapet je tu, sednou si do vzduchu, kterej je moc dlouho neudrží, takže pak si na zemi třou naražené šišky, svět se jim úplně převrátí a oni odcházejí zmatení raději pěšky do úkrytů, aby vymýšleli filozofická zdůvodnění, proč svět není takový jako je. No a tu ozvěnu jsem zesílil jednoduše, napsal jsem do Pentagonu a oni mi za ofrankovanou obálku poslali nazpátek pár štítků, co má ten jejich neviditelnej bombardér na povrchu. Jednoduchá úvaha: Když jedna strana dokonale pohlcuje jakýkoli vlny, druhá strana je bude naopak perfektně odrážet! Takže jsem je dal do okna obráceně než jsou na tom letadle a už se jenom směju. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Další opravdu výborná, vtipná a skvěle napsaná i zahraná francouzská komedie. Bezvýznamný človýček, který si inteligentní lží snaží zachránit práci (a potažmo i samotný život) a postupem času získá mnohem víc, je sice zcela v rámci okoukaných klišé, ale vzhledem k žánru se jich pouze příjemně dotýká a odlehčuje je vynikajícím, jemným humorem. Velmi příjemná a na první pohled zábavná komedie! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá si berie na paškál rôzne gay predsudky, ale tentoraz ich hlavný hrdina využíva vo svoj prospech. Možno že kadencia vtipov mohla byť väčšia. Ja by som prijal aj pár minút naviac, aby bola viac prepracovaná romantická stránka filmu, ale celkovo to je rozhodne nadpriemerná komédia, ktorá sa dá vidieť aj viackrát. Najväčším plusom je herecké obsadenie. Daniel Auteuil ako nudný suchár z ktorého sa postupne stáva chlap s gulami a hlavne neskutočne vtipne sa pitvoriaci Gérard Depardieu ako homofób, rasista a neviem čo ešte, z ktorého sa postupne stáva citlivka. Nie to to tíá najlepšia Veberová komédia, ale rozhodne dokáže niekoľkokrát neskutočne pobaviť. 7/10. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštna francúzska komediálna zmes, ktorá paroduje predsudky, obmedzenosť aj prehnanú politickú korektnosť. Lepšie, ako byť nudným nezaujímavým patrônom, je byť buzerantom a aj pred rokmi si z toho vedeli Francúzi urobiť srandu. Tiež je tu zaujímavý neromantický pohľad na lásku, ktorá môže aj obmedzovať a zaslepovať. Všetko sa napriek pofidernému prekladu názvu zaobíde bez nechutností a v primeranej stopáži na takýto oddychový žáner. –––– Poznám kopu mužov, ktorí by boli nadšení, keby ste ich chceli obťažovať. –––– Po dvoch rokoch som slobodný a vidím, aká si neznesiteľná. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama