Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 2

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (195)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chyběl kousek a byla to instantní klasika bez jediné chybičky. Stačilo málo. Koeghan je fantastický a Fennell ho tlačí do scén a situací, které jsou neuvěřitelně odvážné až možná pro někoho za hranou. Tohle je totiž dost erotický film. Rozhodně stojí za vidění, minimálně první půlka je perfektní a v druhé se rozehrávají zajímavé hry. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pan Ripley v moderním pojetí. Přirovnání k tomuto filmu se totiž přímo nabízí. Sledujeme příběh Olivera, který se jako chudý student dostane díky stipendiu na Oxford. Nemá ale moc přátel. Svitne mu naděje v chvíli, kdy se s ním začne bavit Felix. Ten je hodně bohatý a mezi studenty dost populární. Oliverovi se změní život a začne s ním trávit veškerý čas. Po škole se na prázdniny společně vydají do sídla Felixovy rodiny. To je pro Olivera další šok, protože není zvyklý na takový přepych. Rychle si na to ale zvykne a není jediný, kdo pohostinnosti této rodiny zneužívá. Pak už se spíš dějí divné věci a jakési "nehody". Oliver to měl totiž celou dobu dobře promyšlené. Celou dobu totiž působí dost nepřítomně a narušeně. Ani se nedivím, že to frčí mezi mladými. Je tam totiž dost scén, které jsou hodně působivé. Bohužel mezi nimi je i hodně vaty. Celý Felixova rodina je tak nějak šáhlá. "Jsi můra." ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to. Jde ale o jeden z těch filmů, kterým sice dávám nízké hodnocení, ale zároveň vlastně moc nevím, co bych filmu vyčetla. Je to dobře natočené i zahrané a vidím tam tu jasnou režisérskou vizi. Věřím, že ta celková stylizace dokáže hodně lidí podmanit, ale já jsem se nemohla na to naladit, vůbec jsem se nedokázala do toho ponořit a v momentě, kdy už jsem rozkličkovala, o co vlastně jde, tak už mě film nedokázal vůbec ničím překvapit ani šokovat a ve výsledku mě to vlastně vůbec nebavilo. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Těžkej rip-off Talentovaného pana Ripleyho, který jde mnohem víc po vnějškovém pozlátku, než po sofistikovanějším výrazivu a hlavně uvěřitelné psychologii postav. Při hlubším pohledu proto bohužel nepřesvědčivé a neuvěřitelné, byť je Emerald Fennell talentovaná až běda a moc jí fandím. Jen to chce trochu hlubší propracovanost a míň povrchní šokantnosti i exhibice. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Vida, už dlouho jsem neměl film k hejtu. Jak je ten známý meme kde stojí normální chlápek na podiu v plavkách mezi kulturisty, tak je je přesně Saltburn mezi všemi známými a povedenými filmy o magorech mezi kterými by to chtělo být. Škoda, protože obsazení je typové Keoghan i Elordi odvádějí dobrou práci, trochu jsem měl problém s rodinkou. Pike i Grant moc nevěděli co hrát, což mne přivádí ke slabé režii tier Zack Snyder, jen jsou místo zpomalovaček dlouhé rádobyumělecké záběry. Nekarikovat to zkaženou šlechtu a nebýt tam homosexuálové, nikdo by si o to neopřel ani kolo. Provokativní je to jenom rádoby, není tam nic šokujícího. Honipéřina pro lidi s TikTokem. 4/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Felix (Jacob Elordi) a jeho sestra Venetia (Alison Oliver) majú rovnaké tetovania - súpravu hviezd, ktoré pochádzajú z ich rodinného erbu. Felixovo tetovanie „Carpe Diem“ je navyše vytvorené rovnakým písmom ako ich rodinný erb. (Arsenal83)
  • Venetiine (Alison Oliver) vlasy boli úmyselne poškodené bielidlom, pretože filmári si mysleli, že by to bolo presnejšie pre spoločenskú osobnosť z tohto obdobia. Maskérka Siân Miller ponúkla herečke parochňu, ale herečka bola ochotná obetovať zdravie svojich vlasov pre svoju postavu. Na producentku Margot Robbie to zapôsobilo, keď Miller spomínala ako ju počula hovoriť: "Pozri sa na tie krehké konce. Sú jednoducho dokonalé!" (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama