Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 3

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (187)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Emerald Fennell je prostě paní režisérka a nemůžu se dočkat na další její počiny, protože mě opět naprosto dostala. Nejhorší je, že jsem postavu Barryho Keoghana chápala a vlastně jsem s ním i soucítila bez ohledu na to, co všem udělal. A přesně tohle Emerald prostě umí. Je to slabší než její prvotina, to rozhodně, ale kvalitu, gradaci, moment překvapení to pořád má a dokázala si to udržet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na něž je třeba mít náladu. B. Keoghan mi až doteď nepřišel jako nějaký výrazný herec, ovšem s jakou lehkostí proplul tímhle snímkem, než - možný spoiler - odhodil masku, je obdivuhodné. A hlavně mě zaujalo, jak chvílemi vypadal coby náctiletý a následně jako starý chlap. Každopádně přetvářka je na prvním místě a všechny postavy mají své masky, které jim jen pozvolna sklouzávají. Jen u některých víte hned, na čem jste, jako je třeba Farleigh. Až do osudného telefonátu není jasné, jak se to s Oliverem má. Ta chladnokrevnost je mrazivá. Několik scén je jistě kontroverzních, mezi nimi určitě hra na upíra a Oliver u/na hrobu/ě, ale naštěstí současný film už zvládl téměř vše, a tak asi pobouří jen konzervativce. Hra na kočku a myš má jen zdánlivě rozdané karty. Výbornou kameru doplňuje neméně dobrá hudba, která společně se střihem posouvá děj tak, že rychle uteče. Rozhodně by si ale měl běžný divák zvážit, zda se chce nechat vtáhnout do dekadentního světa, kde peníze nejsou vše a přeci vše jsou. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec! Aj keď spočiatku som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický, tak vďaka nevšednému Oliverovi sa dej poriadne rozbalil. (Pozor, bude tu aj spoiler) A ako sa neskôr ukázalo, jeho plán bol poriadne širokospektrálny. Miestami mi ho bolo až ľúto, ako sa v tej aristokratickej spoločnosti musí cítiť podcenený, ale napokon sa to celé pekne vykryštalizovalo :) Aj keď Oliver už od začiatku pôsobil trochu divne, vôbec by som ho netipoval na takéhoto schopného taktika a manipulátora. Malo to zopár nelogických súvislostí, ale inak super. Zaslúžené 4* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že se heritage filmy dočkají takového nádherného comebacku... Saltburn ale není snímkem pro každého a své publikum bude patřičně rozdělovat. Patřím do skupiny nadšených diváků a to hlavně za dechberoucí herecký koncert Barryho Keoghana. Ten zde ztvárňuje dalšího společenského outsidera a podivína, který je ale podivínem pouze na první signální. Jacob Elordi a Rosamund Pike mu více než dokonale sekundují. Saltburn je formálně a esteticky dokonale stylový snímek, který si jednoznačně zaslouží pozornost a nejrůznější ocenění. A za zcela poslední pasáž s Barrym jsem režisérce velmi vděčný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nadějná mladá žena byla skutečným zjevením a druhý snímek ač je o něco slabší rozhodně nezklamal. Barryho Keoghana se rozhodně sledovat vyplatí. Za mě se jedná o jednoho ze 3 nejzajímavějších mladých herců současnosti. Nebudu se tady rozepisovat jakou roli dostal v Saltburnu. Zcela určitě jeden z těch filmů, pro které platí, že čím méně o nich víte, tím více vás dokáží bavit. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Emerald Fennell uviedla, že považuje Saltburn za „upírsky film“, aj keď príbeh nemá nadprirodzené prvky. Aj preto je vo filme replika, kde Oliver (Barry Keoghan) hovorí o sebe ako o upírovi. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy si Felix (Jacob Elordi) pouštěl s otcem film Superbad (2007), lze vidět, že se ve filmu jedná o scénu, kdy je konec hádky mezi Fogellem (Christopher Mintz-Plasse) a Sethem (Jonah Hill) ohledně falešné občanky. O pár sekund poté ovšem přichází do pokoje za Felixem i Oliver (Barry Keoghan) a v televizi je scéna ze Superbad o několik sekund zpět. (orionn12)
  • Šatník bol navrhnutý tak, aby vyjadril, že britská elita má tendenciu obliekať sa neformálne. Vidno to v prvej scéne, kde má Oliver (Barry Keoghan) na sebe úplné akademické oblečenie, zatiaľ čo všetci ostatní sú v teplákoch a džínsoch. Ako sa snaží zapadnúť medzi bohaté deti, Oliverove outfity sú stále menej formálne. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama