Reklama

Reklama

Good Old Czechs

  • Slovensko Let domov
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh českých letců RAF a jejich cesta z okupovaného Československa, přes Francii, bitvu o Británii a východní frontu zpět do osvobozené Prahy. Příběh jedinečným způsobem vystavěný pouze na dobových archivních záběrech skrze osobní zkušenost a vyprávění obou letců umožňuje divákům prožít dějinné události i chvíle válečného života a vidět je očima obou hrdinů, jako by se odehrávaly tady a teď. (Pilot Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

luczi 

všechny recenze uživatele

Spojení vyprávění letců s archivními obrazy byl dobrý nápad, na mě to alespoň přeneslo přesně ty emoce, které asi autor zamýšlel, ale hudba byla místy až nepříjemně agresivní. A také by si film zasloužil lepší namluvení. Spíše než dokument (nic nového se nedozvíte) vnímám tento film jako čistě umělecké přiblížení pocitů a emocí, které oba letci prožívali stejně jako miliony dalších ne/dobrovolných účastníků hnusné války. I tyhle filmy jsou potřeba. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Za mě promarněná příležitost. Pokud o tom tématu nic nevíte, tak budete asi dost zmatení, co se zrovna na plátně děje, jaká fáze války probíhá, kde se nacházíme nebo o čem se mluví. Je to chaotické a nepřehledné, konec je hodně uspěchaný a zaměnitelné voiceovery také porozumění moc nepomáhají, stejně tak jako pasáže bez zvuku, které působí spíše jako technický problém než autorský záměr. Je to o to větší škoda, že mnoho záběrů je docela unikátních a v trochu lépe strukturovaném dokumentu by určitě vynikly. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ovšem tohle je pecka jak sviňa. JAsný, dokumentů o druhý světový je miliarda, ale tenhle je pojatej uplně jinak. Už jen tou hudbou a krutopřísným střihem, kterej to tam stříhá neskutečně. Celou dobu je to vzpomínka dvou letců, kteří toho v životě zažili fakt mraky a za to, že spojencům (a to i rusákům) pomohli vyhrát válku šli do basy. Záběry klasika, ale celý je to podkreslený hudbou, nebo aspoň kopákem, která tam strašně moc prdí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument kombinující poměrně originální záběry z druhé světové války a vzpomínky letců Františka Fajta a Filipa Jánského v podobě voiceoveru. Snaha vzdát statečným pilotům čest je jistě chvályhodná a ani samotný nápad není vůbec špatný, přesto to ale na mě jako celek zapůsobilo mnohem méně než sem čekal. Ani jednu z knížek ze kterých je tady čerpáno sem nečetl, takže určitou informační hodnotu pro mě Good Old Czechs mají, nicméně se nemůžu zbavit pocitu, že knížky budou i bez obrazového doprovodu fungovat mnohem lépe a emoční dopad bude silnější...70% ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Strhující a podmanivý dokument, který i přes sílu námětu, předčil moje očekávání. V kině Pilotů mi bylo s našimi "nebeskými jezdci" skutečně moc hezky! (Jak příznačné:-), už v polovině 30.let byl provozovatelem vršovického kina někdejší Svaz československých pilotů.) Moje vysoké hodnocení není dáno jen mojí celoživotní slabostí pro piloty a hrdiny RAF, film je - díky všem jeho tvůrcům -  ve všech směrech opravdu unikátní. ()

Galerie (14)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama