Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Mozaika je příběhem velké, na první pohled zcela vzorové rodiny, kterou otřese náhlý rozchod rodičů (Taťjana Medvecká a Karel Heřmánek). Ti se rozhodnou najít sami sebe, ovšem každý zvlášť. Ještě předtím ovšem musí najít nové a oddělené bydlení, a tak dočasně cestují po rodinách svých čtyř dětí. Oba hlavní protagonisté jsou učitelé v důchodu. Ona je duší svobodomyslná umělkyně a on zase mykolog s láskou k cestování. Nejdřív adoptovali jednoho syna, potom druhého. A když už to vypadalo, že je rodina kompletní, narodila se jim nečekaně dvojčata... Richard (David Máj) je nejstarší a adoptovaný syn. Je nejzodpovědnější, má úspěšnou autodílnu a s manželkou Bělou (Martha Issová) se marně pokoušejí o dítě. David (Marek Adamczyk) má kapelu a je tak trochu zastydlý rocker. Pracuje v bistru a bratrově autodílně a je notoricky nezodpovědný. Lucie (Kristýna Ryška) s ním má tři děti – patnáctiletou Anču (Sophie Šporclová), sedmiletého Tondu a tříletou Adélku – a pracuje jako kosmetička. Manželství jim skřípe a David není Lucce věrný. Oba jsou unavení životem a rodičovstvím, přičemž z nich samotných už jim moc nezbylo, a tak hledají cestu ven. Michal (Jan Nedbal) žije už tři roky s Vojtou (Tomáš Drápela) a společně se starají o velký statek. Navíc ještě pracuje na veterině. Chtěl by si Vojtu vzít, s čímž ale hned narazí. Společně pak bojují jak s předsudky svých rodin, tak s těmi vlastními. Poslední z rodiny je Madla (Eva Podzimková). Ta je s Michalem (Jan Nedbal) dvojče. Madla je nejpotrhlejší a nejméně usazená ze všech dětí rodiny Jirsových. Pracuje jako učitelka výtvarné výchovy na místní zušce. Roky chodí s Igorem, ale jejich vztah se nikam neposouvá. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Dawe2 k tomuto seriálu (4)

Přineseniny (2024) (E01) 

To je bída. Někteří herci se snaží hrát,  co to dá, jenže není moc co hrát a celé to většinu času nebaví. Dovolil bych si už teď tvrdit, že velký seriálový čas tomuto příběhu uškodí. Na tolik dílů a času to má prostě příliš málo plynu, škoda. Ale hlavně že gay mají splněno, tak už to máme i u nás ... ()

Rodiče (2024) (E02) 

Komedie ani za mák, to je drama jako Brno! Kdo to určuje ty žánry, proboha... Ale druhý díl je mírně lepší, třeba se to ještě rozjede. ()

Velké stěhování (2024) (E03) 

Bože to je ale kopa hovadin a hnoje ... Sama královna trapnost s králem neuvěřitelnosti by na tohle nestačili. Obsazení je dobré, herci by i uměli hrát, ale chtělo by to méně času ve stopáži dílů, více času na place při natáčení a především jiný scénář! Ach jo ... Tohle je adept na odpad. ()

Mezipatra (2024) (E04) odpad!

A dost, tohleto je prostě odpad. Ordinace, VKV a mozaika. Trapnost, vztahovka, hádačka, děkuji, stačilo, nechci.  Na Heřmánka jsem se těšil, ale tohle snad ani neměl zapotřebí, takto bezduchou roli. Dál již beze mě. ()

Reklama

Reklama