Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Recenze uživatele drsny_hery k tomuto seriálu (2)

Extraktoři (2023) 

Jinak ambiciózní projekt brutálně sráží několik věcí. Ohání se dost zavádějícím způsobem inspirací skutečným příběhem a námětem podle Jaroslava Kmenty, páč to prodává. Dejme tomu, že námět spojuje dvě známé kauzy: Katarský princ a unesené Češky. Jenomže obě "skutečné události" jsou zpracovány asi tak, jako ve své době film Kajínek. A divák mnohdy nepochopí, že jde o čistou fikci. Voyo zřejmě cílí i v tomto případě na pitomce. Tvůrci kloužou po povrchu, s jakoukoliv odborností si nelámou hlavu, akční krimi klišé působí vyloženě trapně. Musím však ocenit spád, chvílemi kameru, vybrané zahraniční exteriéry a překvapivě i herecký výkon ústřední trojice. Téma by bylo táák poutavé, kdyby se děj nezasekával na totálních nesmyslech. Mrzí mě zkrátka nevyužitý potenciál. Doporučuji raději Vidíš měsíc, Danieli. ()

Únos (2023) (E01) 

Lenka Szántó v rozhovoru jasně řekla, že to nemá se skutečnou událostí vůbec nic společného. Přesto si tvůrci neodpustí v úvodu větu, že je to inspirováno skutečným příběhem. A průměrný divák tomu tak může uvěřit. Skutečný příběh by si totiž zasloužil větší péči. Nevyhnu se srovnání s Vidíš měsíc, Danieli, který je po všech stránkách úplně jinde. Na druhou stranu je fajn, že lokace vybírali aspoň v zahraničí a ne třeba někde na výsypce u Sokolova. Herecky zatím průměrné, ale soudím čistě po první epizodě. Ale dejme tomu, že zvědavost mi nedovolí přestat koukat dál. Třeba se to někam posune, šanci tomu dám. ()

Reklama

Reklama