Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Voyo/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 10/10/// PLUS: způsob zpracování a převedení skutečných událostí do působivého celku, Petr Lněnička má možná životní roli, herci ve vedlejších rolích odvádí skvělou práci MÍNUS: hlavní kriminální případ je "roztažen" do šesti epizod, on to není nutně mínus, jen pro zaryté diváky běžných kriminálek /co epizoda to jiný případ/ to může být novum, které ve výsledku přináší pomalejší tempo vyšetřování, zřejmě tak jako tomu bylo v reálu/// Shrnutí: Kvalitní televizní počin, který přináší napětí a zároveň odhaluje drsný kriminální případ z minulosti/// Celkem 91%/// ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mix vysterovani ruznych vrazd a zlocinu, provazany pripadem Hojer. Provedenim je to bezny moderni cesky serial. Zahrano dobre, jen zklamani z vykonu Prachare. Jinak je zarazejici, ze vysetrovani v serialu vypada jako spousta legrace, vyletu, chlastani a vypraveni si forku...nevim, verim, ze p. Markovic mel vysledky, ale stejne mi to prijde podivne. Jako by ani neslo o takovy strasny zlociny. Jedinej, kdo se chova normalne a prirozene (alespon z meho pohledu), je Markovicova zena. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lněnička a Uhlík- herecký koncert! Výborné v každém ohledu. V člověku se všechno sevře, když pomyslí na dosud neznámou ženu, která se z nějakých pohnutek vydala na procházku k vodě a její blízcí se nikdy nedozvěděli, kam se poděla, co se jí stalo. Čert ví, kolik žen měl ďábel Hojer na svědomí. Seriál sklízí zaslouženou chválu, všem tvůrcům i aktérům úspěch přeji, dali si očividně záležet, dramaturgicky výborně vystavěno, vizuál skvělý, stejně jako režie, obsazení, scénář i kamera. Závěrem: Dana Heribana je veliká škoda, čest jeho památce. Pokud se schyluje k Spartakiádníkovu, budu se těšit. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Mezi mými známými má tento seriálový "pošmak" image snad nejlepšího českého seriálu vůbec. Neodolala jsem tedy a zakousla se do něj: první 2 díly nic moc, až jsem se divila, co jim na tom připadalo tak vynikajícího. Druhá půlka byla podle mých neskromných a subjektivních měřítek už podařená velmi. Co se týče herectví, tak Uhlík, Lněnička i Kotek jistě překonali sami sebe. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To že Petr Lněnička je prvotřídní dabér už víme, ale že umí zandat přesvědčivě hlavní roli v hraném seriálu? S Petrem Uhlíkem si oba zaslouží všechna ta kladná hodnocení, to oni jsou tím hlavním důvodem, proč má tato minisérie tak skvělé ohlasy. Zmínit musím i skvělou kameru, kulisy, ale i vedlejší postavy, především v posledním díle bravurního Vojtu Kotka. Menší problém shledávám v počtu epizod, kterých mohlo být méně, nebo alespoň osekané o pár zbytečnějších a zdlouhavějších scén. Myslím že by této minisérii slušely spíše 4 epizody místo současných šesti, bylo by to ještě více údernější. I přes to si troufám tvrdit, že takto se mají tvořit detektivní seriály, tak by nebylo od věci něco takového pouštět i do televize, a ne jen na "vojo". ()

Galerie (35)

Zajímavosti (21)

  • Na přípravě seriálu se podílel i skutečný Jiří Markovič, který se však uvedení seriálu bohužel nedožil. Zemřel 20. října 2022 krátce před svými 80. narozeninami. (Bediverecs)

Reklama

Reklama