Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 039)

plakát

Medvěd - Napkins (2024) (epizoda) 

Tato epizoda potvrzuje tvrzení, že tahle země není pro starý. Můj otec, který je dokonce o 22 let starší než hrdinka v dnešní epizodě, se snažil dlouhou dobu najít důstojnou a poctivou práci na svůj věk, a trvalo mu nezdravě dlouhou dobu, než jí našel. A to bydlíme v hlavním městě a scény na pohovorech v tomto dílu byly úplně stejné jako v realitě. "My se Vám ozveme, ale jestli si chcete něco koupit, poradím Vám" atd., takže jsem se dokázal vcítit. Moc pěkný díl se šťastným koncem.

plakát

Substance (2024) 

9/10. Nezapomenutelný filmový zážitek - to je to hlavní co jsem si z projekce odnesl. Film s jednoznačným poselstvím o posedlosti dokonalé krásy, která je zapříčiněna neustále se zvyšujícími nároky a tlaky společnosti, ale i tomu, že si to necháváme líbit a stále to tolerujeme. No a pak to (v extrému) může dopadnout jako v tomto filmu. Práce s kamerou, střihem, dynamikou, to bylo vyvedeno k naprosté dokonalosti. Druhým dechem přiznávám, že příběhově to je něco, co by v dobách největší slávy zvládli i tvůrci American Horror Story, ale zde je to povýšeno až do extrému, který šokuje svou krutostí a bizarností. Tenkrát v Hollywoodu o sobě dala znát Margaret Qualley v roli neplnoleté a sexuchtivé hipisačky, ale tentokrát se zhostila daleko odvážnější role. Ale palec nahoru pro obě ženské hlavní role. Co říct závěrem? Budete cítit lítost, budete se bavit a budete cítit zděšení, kam až může zajít sobectví jednotlivce ke svému vlastnímu tělu. "Remember, you are ONE!"

plakát

Medvěd - Children (2024) (epizoda) 

John Cena byl pozitivním zjevením v jinak trochu ospalejší epizodě.

plakát

Minulé životy (2023) 

7/10. Film, který by se mi vryl do kůže více, kdyby mě jakkoliv zasáhl. Takhle je to moc pěkně natočený, sestříhaný a zahraný snímek o dvou sympatických lidech, kteří si celý život šli vlastní cestou a teď na sebe po letech narazili. Film si asi už nepustím, ale své kvality mu upřít nemohu.

plakát

Banda - Člověk uvnitř (2024) (epizoda) 

Pro ty co si minule stěžovali na to, že to bylo už přes čáru, přichází epizoda bez nějakých větších úchyláren (ale i tak jich tu pár je), která si šlape cestičku spíše než k finále 4. řady, tak k představení toho, jak masakrální bude řada 5., protože pochybuju, že se vše stihne dořešit v příštím posledním dílu. Tohle byla jedna velká jízda, při které jsem nespustil oči ani na sekundu.

plakát

Malý Sheldon - Série 7 (2024) (série) 

Závěr této série je učebnicový příklad, jak s úctou ukončit seriál. Dojemné, poučné a především zapadající do příběhu Sheldona a různých odkazů a narážek z TBBT. Tvůrci se rozhodli ukončit seriál v tom nejlepším, a to se také stalo. Dalo by se pokračovat minimálně na 2 další série, ale odejít se má v nejlepším (a to byl třeba u TBBT úplný opak). Rozhodně se přikláním k výtce, že poslední díl mohl (a hlavně měl) být delší, ale i tak u mě panuje spokojenost a tento seriál budu doporučovat všude kam půjdu. Seriál mi bude určitě chybět, především ta lidskost a pohoda, která z něj celou tu dobu vyzařovala. Zároveň se dá 7. řada považovat za tu nejlepší. Budete mi chybět, Cooperovi.

plakát

Malý Sheldon - Memoir (2024) (epizoda) 

Učebnicový příklad, jak ukončit seriál. Dojemné, poučné a především zapadající do příběhu Sheldona a různých odkazů a narážek z TBBT. Oceňuji že vidíme Sheldona a Amy v rodičovské roli. Rozhodně se přikláním k výtce, že to mohlo (a hlavně mělo) být delší, ale i tak u mě panuje spokojenost a tento seriál budu doporučovat všude kam vlezu. Seriál mi bude určitě chybět, především ta lidskost a pohoda, která z něj vyzařovala.

plakát

Malý Sheldon - Funeral (2024) (epizoda) 

Seriál který má srdce - říkám to už dlouho. Závěr 7. řady je toho důkazem.

plakát

Electra (2023) 

9/10. Tohle je čistý masterpiece. Všichni povinně zkouknout, už je to k dispozici i na MAXu. K osobnosti autorky může mít někdo výhrady (viz. proslov na Českém lvu), ale talent jí nikdo neupře. Nespustil jsem z toho oči.