Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Špionážní melodrama o odvážné americké špionce v Berlíně za 2. světové války a o její lásce ke svému velícímu důstojníkovi. V jednotlivých obrazech a pasážích vcelku zajímavé a poutavé, jako celek to ale ztrácí na důvěryhodnosti a věrohodnosti. Michael Douglas ani Melanie Griffith (ta už vůbec) nepatří k mým hereckým favoritům, ale tady si spolu docela sedli a fungovali výborně. Nic nelze námítnout ani k řemeslnému zpracování. Problém je hlavně ve scénáři, když se hlavní hrdince několikrát podaří z vypjatých a zdánlivě bezvýchodných situací vklouznout pomocí těžce uvěřitelných dějových kombinací a vše korunuje absurdní závěr u švýcarské hranice. Slabý průměr. 55 %. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl už veľmi dávno.Viem, že sa mi už vtedy páčil.Tak som si ho pozrel znova a nič sa nezmenilo.Melanie Griffith ma čo to do seba.Škoda že sa tak samovolne zohavila a už nehráva, pretože som ju mal celkom v oblube.Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (Herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 zlaté maliny - film, réžia a herečka.Podla mńa úplne nezaslúžene ()

Reklama

Valkyra 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné špionážní válečné drama na pozadí druhé světové války. Přínosem tohoto filmu je v postavách Melanie Griffith jako Linda Voss a Joely Richardson jako Margrete Von Eberstein. Mladá špionka Linda a Margrete jsou jako "dvě sestry". Linda ji plně důvěřuje. to se jí však stane osudným omylem. Přes výbornou práci překladatelky při výslechu s přistěhovalci a ne moc dobrou práci, jako kuchařka se stává vychovatelkou dětí generála, jenž má u sebe plány umístění továrny na výrobu zbraní. I když už víte předem jak vše dopadne, neubírá to nic na atmosféře, která graduje v příběhu o přátelství a zradě. Až na drobné nedostatky dalece převyšuje podobné filmy jako je Charlotte Gray 2001, ... ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tento film může být v modrých číslech. Melanie s Michaelem a Liamem zde nabízejí napětí, romanci a dobrodružství a samozřejmě své bezchybné výkony. Celé to vrcholí v Německu, kdy napětí graduje a vy na gauči řinčíte blahem: takovej biják má přesně být. Málokterý špionážní film (neviděl jsem jich moc :) vám nabídne takhle dobře vykonstruovanou jednohubku, která se vám zařeže pod kůži a vy si ji dáte v tv klidně za pár let znovu, protože vás postavy uhranou. Nejlepší výkon Melanie v kariéře myslim. PS - ta koncovka na hranicích trošku nadsázka, nicméně vyváženo srdíčkem na konci, kdy ani jedno oko nezůstává suché. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)
  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)

Reklama

Reklama