Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Muhaha, to byla ale vystavni volovina, ale zas ty absurdity a la nemy vyslouzilec Douglas, Griffith s rodilym prizvukem a nazi capo di tutti capi Neeson tomu dodaly tu spravnou stavu na americky bijak na nedelni odpoledne. Jinak musim hodnotit kladne (pojetim, ne charakterem;) postavu Richardson, nez teda na konci sklouzla do klise, herecky to kazdopadne davala nejvic ze vsech. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Slušná válečná romance. Ale kdyby "agentka" za války udělala jen jedinou chybu, kterými se to při jejím pobytu v Německu jen hemží - mám dojem, že by visela a s ní i další její pomocníci a pro ostatní by ani nestačily pryčny v Buchenwaldu. :-) Panebože - ta přestřelka na hranicích !!!! No jo - v Hollywoodu si mnohdy s realitou a logikou žádnou hlavu nedělají... ()

Reklama

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočená vojnová špionážna dráma s perfektnou produkciou a hviezdnym obsadením. Michael Douglas a Melanie Griffith v hlavných úlohách sú zárukou bezchybných hereckých výkonov a Liam Neeson tu zrejme zložil skúšku na rolu v Schindlerovom zozname. Príbeh americkej špiónky snažiacej sa zachrániť svojich príbuzných v Berlíne a získať polohu tajnej továrne, v ktorej vyvíjajú rakety. Atmosféra sa výborne stupňuje, takže o napätie nie je núdza. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)
  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)

Reklama

Reklama