Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladý hrdina Štěpán Berka (Matouš Ruml) přijde o dobře placenou práci v bance. Místo povýšení, které očekává, dostane padák a stane se z něj muž v domácnosti i otec malého Honzíka (Nathan Ruml) na plný úvazek. Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici jako vrchní sestra a nakládá si tolik služeb, že to v jednu chvíli přestane stíhat a dojde jí s manželem trpělivost. Štěpán se tak rozhodne najít smysl života, práci a získat zpátky rodinu, která se mu hned na začátku rozpadne. Proto se s pomocí ztroskotaného sládka Bolka (Bolek Polívka) pokusí rozjet rodinný minipivovar, který zdědí s bratrem Michalem (Jakub Štáfek) po otci. S tím ale nesouhlasí Štěpánova matka Hana (Eva Holubová) a pokouší se svou polovinu pivovaru prodat. Štěpán se snaží kupce odradit, a nakonec přesvědčí své kamarády, aby se k němu přidali a stali se jeho spoluvlastníky. Štěpán s Bolkem jim slíbí, že do roka mohou vyhrát Pivní festival, kde je první cena spojena s finančním bonusem, a tím pádem se podíly zhodnotí. Pivovar dostává půjčku a začne procházet rekonstrukcí. Do toho se v pivovaru objeví i Tereza (Barbora Černá), dcera Bolka, která má ale o svého otce alkoholika strach. Moc dobře si pamatuje na dětství, které bylo plné otcových alkoholových eskapád. Nakonec ale na spolupráci kývne a začne oběma v pivovaru pomáhat. Příběh rodinného pivovaru tak odhalí i jedno rodinné tajemství. (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Tak ve stejnou dubu nasadila televize dva seriály s tématikou alkoholu - Pálava a Hořký svět. Pálava bohužel nabídla jen recyklaci již trochu vyčpělých Vinařů s novou "partou", která ale není sympatická a zajímavá. Hořký svět vypadal lépe, ukázat trable podnikání při pokusu rozjet skomírající rodinný pivovar slibovalo hodně. Zůstalo to bohužel někde na půl cesty. Plusem jsou dobří herci a pivo, které většina Čechů miluje. Nedostatkem je snaha narvat do příběhu vztahové peripetie a podobné "scénáristické" berličky, které ale moc nefungují. Žádný problém se pořádně nedořeší (a to ani takový drsný jako je nevěra), problémy se urovnají (a to i za cenu, že se některé postavy změní ve svém chování dost výrazně - např. Holubová),  každá podstatnější postava seriálu dosáhne určitého vítězství, i když to je málokdy to, co by čekal divák, zároveň se asi v něčem "poučí", jen není jasné v čem.  Škoda. Možná natáhnout seriál na 13 dílů, dát větší prostor tomu řemeslnému (výroba piva, propagace, problémy s odbytem, vaření nových značek), ubrat na vztazích nebo je aspoň trochu lépe napsat  a promyslet. Takto tu máme zase spíš lepší průměr, ale žádný kultovní snímek. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou zajímavé a občas i vtipné, ale některé jsou hodně špatné a často hloupé. Holubová je zde pak neskutečně otravná semetrika, stejně jako extrémně nepříjemný Štáfek, u kterého ale aspoň má divák pocit, že to jen dobře hraje. Zdá se, že Holubová to ani nehraje (zas tak dobrá herečka to fakt není) a je mi po tomto už doslova odporná. Velké plus je zde farář a (bývalý) terapeut, kteří sem aspoň občas vnesou nějaký ten humor. Na jednu vesnici, rozvětvenou rodinu a pivovar je tu ale až přespříliš melo/dramat a zbytečných, hloupých nesmyslných zapletek. Prvotní nápad a prostředí zajímavé a neokoukané, ale často se zvrtne na úroveň Rodinných pout, Růžovky, Ulice a podobných hrůz. Vypne li ale člověk úplně mozek tak se na to dívat dá. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který jede podle obvyklé a předvídatelné šablony, ale je celkem příjemný, zvlášť když také rádi rozjímáte a debatujete o pivu, rádi ho ochutnáváte, zajímáte se o pivní styly, navštěvujete minipivovary, popř. jste si nějaké pivo zkusili sami uvařit. Ale zároveň to neberete tak smrtelně vážně, abyste se vlastním (i seriálovým) tlachům nedokázali zasmát. V seriálu jsou samozřejmě užity zkratky, které nereflektují skutečné chování pivního trhu, ale pro účely příběhu to bylo v pohodě. A samotný námět seriálu o sládkovi, který vaří pomocí zraku a čichu, neboť pivo pít nesmí, a o majiteli, který má geniálním degustační schopnosti, ale nemá rád pivo, je docela zajímavý. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

O tom, že je seriál koukatelný, svědčí osm natočených dílů. Scénáristé nemuseli děj zbytečně protahovat a zaplevelovat nikam nevedoucími rozhovory. Myslím, že to byl průlomový počin televize. Natočíme několik dílů a počkáme, co na to divák. Když příběh zaujme, budeme pokračovat. Že by to byl posun od nekonečných telenovel ke kvalitnější tvorbě? Bolkovi role polepšeného alkoholika sedla a Eva Holubová mu zdařile přihrávala. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál z prostředí pivovaru. 1)  Nevalný unylý děj s nevyužitými zápletkami naštěstí mírní příjemné herecké obsazení, pěkní kluci v hlavních rolích a fakt, že se tvůrci omezili na osm dílů._____ 2)  37letý Matouš Ruml (nový šéf pivovaru Štěpán) je překvapivě s postupujícím věkem stále více sexy. Zde hraje i se svým synem 13letým Nathanaelem Rumlem (syn Honzík). Další sexy tvář je 32letý Jakub Štáfek (Štěpánův bratr) a pořád ještě i 43letý Petr Lněnička (Honzíkův trenér). ()

Galerie (253)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Sázavě, např. v Ratajích nad Sázavou nebo Kácově. (rakovnik)
  • Interiéry a exteriéry pivovaru včetně továrního komínu či restaurace byly natáčeny v pivovaru v Kostelci nad Černými lesy. (NMP)
  • Seriálová hospoda se natáčela na Berounce v Roztokách u Křivoklátu v hospodě U Jezzu, stejně jako záběry o pár metrů vzdálené vodní slalomové dráhy. (Krata21)

Reklama

Reklama