Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (203)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Svět je v ohrožení, protože se na scénu vrací dávný duch, který chce všechno proměnit v led. A musí ho zastavit Krotitelé duchů, ti mladí, i ti staří. Nebo spíš hlavně ti staří. Pokračování úspěšně restartované série se totiž odmítá posouvat dál a všechno sází na nostalgickou kartu, což ovšem přestane fungovat někdy po půl hodině. A pak to začne být zlé. Tvůrci totiž neřeší děj, nové postavy nebo nápady, ale jen hledají způsoby, jak se odkazovat na něco z původních filmů a zapomínají na to, že film by měl nějak gradovat, k něčemu vést a o hrdiny byste se měli zajímat nejen proto, že jste část z nich viděli před pětatřiceti lety. Zbytečný film, který dost možná celou sérii pohřbí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi dokážem pochopiť všetkých, ktorí boli z výsledku sklamaní, no nemôžem si pomôcť, z laického pohľadu mi prišiel celkový film fajn. Je pravda, že po emocionálne nabitom finéle v "Afterlife" je toto niečo, čo nie je schopné priniesť rovnaký efekt. Napriek tomu, že sa to v jednej príbehovej línie celkom snaží. Na môj vkus by ale tvorcovia museli s postavou Melody pracovať trochu lepšie. Čo ale na filme funguje je niekoľko elementov. V prvom rade, Dan Aykroyd ako Ray je vynikajúci a je vidno, že priam srší radosťou, že sa môže v tejto role opäť objaviť. Veril by som, že ide o jednu z jeho najobľúbenejších postáv, ktorú mal možnosť hrať a jeho pozitívna energia tu na mňa celkom vedela prejsť. Pobavil ma celkom aj duch "Posessor", ktorý sa mohol dostať do čohokoľvek a vedel predstavovať celkom problém pre našich hrdinov. Paul Rudd by si možno tiež zaslúžil trochu viac priestoru, lebo s ním prichádzajú aj vtipné, no rovnako aj srdečné momentky a finále ma miestami celkom držalo v napätí. Chcel som vedieť ako to dopadne a film určite má dobré momentky, ktoré fungujú. Kde však film úplne nefunguje sú ostatné elementy. Som sklamaný najmä z Finna Wolfharda, ktorý miestami vyzerá, ako keby v tomto filme ani reálne nemal byť a narozdiel od Afterlife nikto netuší, čo má vlastne robiť. Ernie Hudson je tu veľmi komplikovaná postava, ktorá tak trochu stratila svoju chuť pre adrenalín a Bill Murray je tu veľmi krátko na to, aby niečo reálne pridal. Fakt mám vnútorne pocit, že jedine Aykroyd skutočne chcel, aby Krotitelia Duchov opätovne ožili. Efekty sú okey a akcia je celkom fajn, no úprimne si myslím, že najlepšiu akciu si film odpálil hneď v úvodnej naháňačke mestom, a potom už nič nemalo také grády, ani atmosféru. A navyše je tu toľko rôznych referencií na predošlé filmy, až to je miestami celkom trápne. Tie easter eggs mohli trochu zmierniť. Som ale rád, že som film videl a nedá sa povedať, že by som sa pri sledovaní nebavil. Som si ale vedomý, že oproti predošlému filmu, ktorý ma fakt potešil je toto slabší odvar. No na oddychovú zábavu mi to celkom aj stačilo. Hodnotenie: B- ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No popravdě jsem to podle všech těch recenzí čekal mnohem horší. Já s novými Krotiteli nemám problém. Jistě, je to nejslabší díl, na tom se shodneme všichni, ale přesto to není vůbec špatné. Postavy fungují a já se dobře bavil. Navíc bylo super, že to hlavní ohrožení se řešilo zhruba poslední půlhodinu, jinak by to asi fakt bylo horší. Pokračování asi nebude, ale kdyby náhodou, tak max jedno, ať se to neunaví. Za mě i napočtvrté fajn zábava, ačkoliv od minula je tam samozřejmě znatelný pokles. 70 %. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

“nejslabší díl série, ale není to vyloženě katastrofa..”. Ty pyčo, tak se rozhodni jestli chceš film hodit do smetiště, nebo mu prostě uznej, že dobrý triky to celkem má, nebije tu do očí svazek přiteplených batolat, přesšmykaných non binary babochlapů, přišitých piček nebo létající nadčuráci s laserem v očích s mokrou rukou od sperma vystřelující na budovy, film osdejpá, nabídne fakt hovnotnou zábavu pro celou rodinku, kde jsou dvě mámy, a nehraje si to vůbec na nic.. ** vytáčí vás, že všechno se v dnešní době rebootuje, oživuje nebo remejkuje nebo zremixuje do moderní podoby, aby to dětem přilepených k iphonům dodalo na vteřinu dopamin? Chápu, ale tenhle film je tak neškodnej asi jako Batman nebo Joker naanimovaný jako hot wheels autíčka, do higwajového Gotham nebo Arkham City. Nevěříte, že něco takového existuje? Zapněte si dopoledne Cartoon Network, a tam takové obludy vylézaj z obrazovky, ale sere to někoho? ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale mé očekávání nebylo naplněno. Na začátku pěkná jízda, ale nějak mne ten humor neoslovil - buď jsem -jako pamětník premiéry v osmdesátkách- starej nebo... nevím. Prostě jsem se nebavil, jak bych asi měl. Pár mrknutí a návratu duchů z prvních dílů jako nápad nestačilo. Docela to trvá než se vůbec něco kolem hlavního záporáka ze záhrobí bude dít ... a když už nastává konec světa, tak je to tako takové pfu, šup, šup, hotovo a nic se vlastně nikomu i přes tu nastalou ledovou apokalypsu, nestalo. Prostě to zaostalo za mým větším očekáváním zábavy filmového veterána. No, možná i dojem srážel, dle mého pohledu slabší český dabing a zvuk v němž jsem to viděl :) 69% (viděl jsem 1x cz) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)
  • Keď Gary (Paul Rudd) povie, že si vybral film na filmový večer, zdvihne VHS kópiu Cannibal Girls (1973). Toto bol druhý celovečerný film režiséra Ivana Reitmana, ktorý režíroval prvé dva filmy Krotiteľov duchov. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama