Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 17

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 17

Recenze (193)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Špatný. Film se všemožně snaží být něčím jiným než “Krotiteli duchů” a zároveň kdykoliv to jde odkazuje na své kořeny. První dojmy ihned po filmu byl: tak tohle ne… s odstupem si říkám, že tomu dám později ještě jednu šanci a podle toho hodnocení snížím na dvě. O co jde? V první řadě tu máme zpět všechny “důchodce” a na obrazovce nejsou jen “do počtu” jako minule. Zpátky je dokonce i vrchní debil (zcela nepochopitelně jako starosta) z prvních krotitelů. Zpět je i maskot aka “zelený duch” a dokonce i úplně první “duch(odkyně) z knihovny”. Hra na nostalgii jede. Pak je tu druhá strana. Otravné woke diverzní obsazení už nejsou roztomilé děti, ale protivná pubertální hovada. Vrcholem hnusu se pak “lesbo romance” s duchem (!?) nebo přehrávající indián jako ultimativní zbraň proti “mražounovi”. Samotný “mražoun” pak schopnostmi působí divně. Mrazí vše okolo i když je uvězněn v kuličce (!?) a dopad jeho schopností (mimo kuličku/vězení) je řekněme trapně selektivní. Jako celek mi pak přijde děj tak nějak o ničem. Jako kdyby děj měl jediný cíl a to na obrazovce ukázat všechny etnika a pohlaví (na žádné nezapomenout), bez ohledu na vyprávění linky příběhu. Prostě uvidíme co udělá s dojmem druhá projekce za nějaký čas. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi téma "mladí si hledají své místo v životě," něco z humoru a na rozdíl od ostatních si nemyslím, že stará garda hrála druhé housle, ale od předchozího dílu je to fakt sešup dolů (což si ale z celé CSFD myslím asi jen já). Snímek mě nijak zvlášť nenaštval, docela jsem se i bavil, ale pokud by to mělo takhle pokračovat, maximálně jeden další film by za mě stačil. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Meninový vikend ukončený skvelým filmom. Aj napriek tým slabšim pasážom dávam plný počet. Objektivne by to ale bolo za štyri, keď si odmyslím že by som to nepozeral v kine a bez skvelého človeka. Kinopremiéra vydarená. Aj so skvelým cz dabingom. Ten je už v našich kinách rarita. Raritou sú aj ghostbsters. Síce toho ženského ducha si mohli tvorcovia odpustiť ale aj tak ten záver cca zaverečná polhodinka bola perfektná. Po hodine aj prišiel zostarený Bill Murray a opäť super hláškoval. Za mňa toto patrí ku filmom s červenými čislami. No určite o niečo slabšie ako predošlí krotitelia. Hlavne tí z 80-90 rokov. 5* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase opäť v kine a osvedčenej zostave a dokonca za zvýhodnenú Johny cenu kinonedeľe sme si pozreli ďalší comeback Krotiteľov duchov, ktorý mal síce niekoľko slabších momentov ale záverečná polhodina určite stála zato aby ju divák videl na veľkom plátne. Kvalita oproti predchádzajúcemu pokračovaniu išla predsa len o niečo dole to však nič nemení na tom že táto séria má ešte stále čo ponúknuť. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Gil Kenan potvrdil, že zosnulý Ivan Reitman bol informovaný o plánoch filmu ešte pred svojou smrťou vo februári 2022 a všetky schválil. (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 20. marca do 23. júna 2023. Natáčalo sa v New Yorku (New York, USA), New Jersey (USA), Londýne, Watforde, Winnersh a Shinfield (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno