Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Au, tak tohle docela zabolelo. Po výborné jedničce mám sto chutí tomuhle fláknout čistý odpad. Tvůrci se ve snaze překonat jedničku a být akčnější rozhodli dát Chuckymu mnohem více prostoru (což by nijak nevadilo) a udělat ho dokonalejším, a tak tady Chucky normálně chodí a hýbe se (a to už mi vadilo). Tím totiž Chucky ztratil na své děsivosti. Pokaždé, když se objevil na scéně, myslel jsem spíše na to, jak dobře ten trik udělali, než na to – ty vole, to by mě fakt vyděsilo. Chucky tu je tak jen obyčejnou animáckou panenkou, která sice sem tam někoho zabije, ale vůbec jsem z něj neměl ten respekt, jako v jedničce, kde když se najednou pohnul, cítil jsem se nepříjemně. Tady to působilo trochu komicky. Detailní záběry na pohybujícího se Chuckyho fungují v pětce a šetce, které mají komediální nádech a kde je Chucky alfou a omegou, tady tomu ještě není, a tak je tento fakt spíše na škodu, než k užitku. Scénář je navíc hodně slabý a dost často průhledný, během 10-15 minut jsem dokázal odhadnout celý děj a každá další uplynulá minuta filmu mé domněnce jen dávala za pravdu. Kdybych měl vyjmenovat trojici nejhorších sequelů, Child´s play 2 by tam určitě patřila. Hodnocení nad odpad částečně i za hlavně seriálovou herečku Christine Elise, kterou ve filmu vidíme málokdy a kterou jsem si zamiloval již od dob Beverly Hills 902 10. 1.5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl pokračuje kde skončil. Andy je v ústavu jelikož mu nikdo nevěří , že vraždila panenka, máma je ve cvokárně a vůbec se tu neobjeví. Ty dva poldové co viděli, že panenka je živá tam taky nejsou vůbec. A tak je Andy na vše sám. Dostane se do pěstounské rodiny, která už vychovává dospívající krásnou dívku. Nejdřív ,ale vyrobci panenek dají znova dohromady Chuckyho, který schořel , aby zjistili jak to bylo s tím jeho "životem" samozřejmě to ved jen k tomu, že se opět probudí a jde si pro tělo Andyho. Ten se to marně snaží nové rodině říct, ale ty mu jak jinka nevěří, jenže postupně to odnáší učitelka ,otčím i náhrádní máma. Jen jeho nevlastní sestra pozná, že je to pravda a snaží se mu pomoci. Ale sama musí dávat pozor ,aby ji Chucky nepodříznul. Až se dostanou do továrny na panenky, kde dojde k rozhodujícímu střetnutí. Je to hodně podobný jako první díl. Slušná, ale průměrná podívaná. ()

Reklama

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Chucky znovu vraždí bez skrupulí, Andymu opět nikdo nevěří, takže je to vlastně uplně stejný film jako první díl. Chybělo mi tam víc krve a víc gore efektů. Třetí hvězdu si ale vysloužil velice zábavným finálem v továrně na panenky Good Guy. Stejně tak mě v tomto dílu víc bavil hlasový výkon Brada Dourifa, který bych v dílu prvním spíš nahradil původním hlasem panenky. SPOILER: když si Chucky v závěru narve do krvavého pahýlu tu kudlu tak sem se tetelil blahem, stejně jako u konce nebohého továrního dělníka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je vyrovnaným pokračovaním kultovej jednotky. Má dobrý príbeh o Andym, ktorý sa zo stretnutia s Chuckym ešte nevyrovnal a tak príde do pestúnskej rodiny, kým sa mu vylieči matka, ale Chuckyho medzičasom opravili a Andyho si vyhľadá, pretože stále potrebuje jeho telo. No jemu opäť nikto nechce veriť, aj keď sa v okolí hromadia mŕtvoly. Spracovanie sa mi páči, dej síce len prakticky opakuje koncept predchádzajúceho dielu a dokonca ešte v jednoduchšom prevedení, ale filmu to v ničom neuberá, stále je to nadmieru zábavné a dynamické pokračovanie bez jediného slabého miesta. Hororových scén je tu pomerne dosť a sú na tom dobre. Zabitých tu pribudlo a pôsobia o trochu drsnejšie ako v jednotke, čo je len plus, navyše samotný Chucky má v nich ešte viac priestoru, takže všetko je tak ako má. A celkom dobre zvládnuté je aj dlhé finále v hračkárskej továrni. O atmosféru a napätie tu už vôbec nejde, ale kvôli ešte výraznejšiemu priblíženiu ku komédii to je samozrejmosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, opäť Alex Vincent v hlavnej úlohe, dobre zvolená pestúnska rodina a aj zvyšné postavy, tu nie je problém. Chucky je tu ešte lepší ako minule a to po všetkých stránkach, má výborné hlášky, skvelé rozpohybovanie a stáva sa prakticky až hlavnou postavou, celý čas je na neho radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú rovnako výborné. Táto dvojka mi nepríde o nič horšia, ako jednotka, síce dejovo je trochu slabšia, ale vynahradzuje to väčšia zábavosť a viac priestoru pre Chuckyho, takže z mojej strany veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 76%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pomerne slušný "Chucky". Pokračovanie priamo nadväzuje na prvý diel, ale nie je vysvetlené ako Chucky prežil zásah do srdca v prvej časti, ani dôveryhodný dôvod rekonštrukcie bábiky v úvode. Kto by však v hororoch riešil také "nepodstatné" veci, že? Príbeh ničím neprekvapí, baví len Chucky a filmu pomáha i fakt, že tu hrá chlapec z prvého dielu. Celkovo ešte pozerateľné pokračovanie, po ktorom to už však išlo dole vodou. 60%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Důvodem, proč je na obalu k filmu, kde Chucky drží rozevřené nůžky kašpárkovy na pérku kolem krku, nápis "Sorry Jack, Chucky's back", je skutečnost, že se tento kašpárek jmenuje v Americe "Jack in the box". (Lajty)
  • Martin Bryant, najhorší austrálsky masový vrah, 28. apríla 1996 zabil a zohavil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Bryant, ktorý mal IQ 66, bol doslova posadnutý Detskou hrou 2 a vplyv tohto filmu psychiater posúdil ako hlavný faktor na spáchanie takéhoto zločinu. (Raccoon.city)
  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)

Reklama

Reklama