Reklama

Reklama

Hoří jako papír

(seriál)
  • Japonsko Mitarai-ke, endžó suru (více)
Drama / Thriller / Mysteriózní
Japonsko, 2023, 6 h 27 min (Minutáž: 41–55 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Před třinácti lety na sebe její matka vzala vinu za tragický požár. Anzu teď spřádá plány na pomstu, a tak si změní jméno a nastoupí jako hospodyně u bezcitné macechy. (Netflix)

Recenze (4)

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Osmidílná telenovela, na kterou se dalo dívat úplně v pohodě. Bez zbytečných vycpávek. Odpočinkové to ovšem být mělo - a bylo, odpočinula jsem si u toho dobře. Ale pozor: nejde o mysteriózní thriller, v tom je anotace zcela zavádějící. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Telenovela stlačená do ôsmych častí, so slaboduchým dejom pre mentálne zaostalých japonských psychopatov. Priveľmi zjednodušené "vzťahy" bez citov, priveľká afektovanosť a úslužné predstieranie sú proste možné brať vážne asi iba v Japonsku. Slušné, zaobalené vyjadrovanie podľa pravidiel sa bije s tým, že z ničoho nič dokážu vrešťať ako jebnutí. Veď oni doteraz sedia na zemi a žerú paličkami aj keď už bol dávno vynájdený príbor! Japonské čerešne a kroje sú pekné, ale viac z ich kultúry nepoberám. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Já tu asijskou kulturu prostě asi nikdy nepochopím. Námět v pohodě, ale provedení pro mne zcela nestravitelné. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A mohla to být taková hezká a spokojená rodina! Kdyby se teda všechno nepokazilo. Kdyby do jejich života nevstoupila tahle mrcha. Ne, ne, nestačilo, že se každý den podobala mamce Anzu stále víc a víc. Ale ona postupem času byla skoro jako ona. Úplně ve všem. (Mám podobná témata ráda, takže nebyl důvod, proč si to nepustit.) A teď je už Anzu dospělá a rozhodnutá zjistit, kdo stojí za požárem, který zničil jejich dům a roztrhal pouta její rodiny. Tak se dostanete do téhle nové (na první pohled) spokojené rodiny jako hospodyně a doufá, že to vyjde. Proč by nemohlo? Vždyť hned první den najde sponku, která patřila její mamce. Třeba zbytek půjde taky tak snadno. Jenom je otázkou, zda zbylý obyvatelé domu jsou její spojenci nebo nepřátelé. Přeci jen, pojí je částečný čas strávený spolu v minulosti. ***** Snažila jsem se pochopit, proč mě tenhle seriál tak moc baví. No a napadlo mě jako první "protože proto". Tohle je totiž skvělý od začátku do konce. Zápletka je dobrá. Prostě chci jenom pomoct mámě vzpomenout si a zjistit, kdo to tehdy byl doopravdy. A mít prostě konečně normální rodinu. Byť teď už bez táty. Ale na něm už stejně nezáleží, odešel. Ale jak jde děj dál a přichází nejen informační odhalení, ale taky ta lidská odhalení, ukáže tenhle příběh svojí největší sílu. Bylo totiž hned jasný (a ona to Anzu taky sama řekne), že za tím, jaký je teď Kiichi musí být něco víc. A jak by nemohlo, že? Žít pod jednou střechou se svojí mámou, to musí dítě hodně změnit. Ale na druhou stranu bylo moc hezký pozorovat, jak ho Anzu pomalu (byť nevědomky) skládá dohromady, protože rozebranej byl jako dost solidně. A najednou se v plánu pomsty začnou tvořit praskliny úplně jiného druhu než ze kterých měla Anzu původně strach. Že by se tahle mrcha snažila tak moc, že stihla zničit nejenom její rodinu, ale následně i tu svojí vlastní? ***** Chtěla bych zmínit, že na celý seriál se vážně moc dobře kouká, obsazení je úplně super a děj má hlavu a patu. A fajn je, že není žádného zbytečného okecávání. Ty všechny emoce a vnitřní zranitelnost jsou vidět ve výrazech. Všechno tam je. Tohle je opravdu povedený a hluboký materiál. Kdy se ukáže, že dosáhnout cíle je sice hezké a obdivuhodné, ale občas je mnohem obdivuhodnější umění přizpůsobit se změnám hry, aby jste mohli všechno důstojně dohrát. Protože konec je v rámci svých odhaleních vážně nabušený. Něco je jasné hned, něco je sice taky jasné, ale nedává to na první pohled smysl kvůli tomu, jaký úsudek jsme si už o daném člověku stihli udělat dojem. Jo, tohle se moc povedlo. Jenom dvě věci: 1) Je to seriál spíš pro baby. Nebudeme si lhát. Je to tak. 2) Úplně si nejsem jistá, zda je český název ok. Tady se hodně ztratilo v překladu, když si vezmu cestu japonština - angličtina - čeština. ***** No, ale jinak moc povedený seriál. Povedlo se :) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama