Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, lásce a slávě je vyprávěním o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů. Poklidný život bezstarostného mladíka se však změní v okamžiku, kdy se jeho přítelkyně Elisabeth rozhodne, že spíš než po jeho boku by se jí dařilo s vlastním šéfem, a opustí ho. Kristofferovi se jeho malý, bezpečný svět rázem rozpadne na kusy. Začne si připadat jako beznadějný outsider. Jednoho dne se ovšem jeho videodeníky náhodou dostanou do ruky televizního producenta stanice TV2, který má na starosti i populární show Karsten Tonight. O několik týdnů později je už Kristofferův život veřejným tajemstvím: televizní diváci se ovšem baví nejen jeho každodenními drobnými příhodami, ale i osudy jeho přátel - jeho nejlepšího přítele Geira a počítačového designéra Stiga Ingeho Kristofferova budoucnost najednou vypadá růžově - všichni se o něj zajímají a usilují o jeho přízeň. Hvězda televizního byznysu má ovšem jeden velký problém: kamarádi se od něj začínají odvracet. Ví, že je musí získat za každou cenu zpátky - ale jak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Fajn příběh, ale nic víc. Tyldum je skvělý režisér, o tom už jsem se přesvědčil několikrát, ale tenhle scénář byl takový jakoby normální a civilní, takže si po skončení člověk sice odnese hezký zážitek z filmu, ale zpětně si nedokáže vybavit nic zajímavého, co se dělo. Na jedno podívání to ale byl optimální materiál. 70% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V tomto období vítam, každý severský film. Konečne som sa dokopala k tomu, aby som sa začala učiť Nórčinu, pretože mi z trojky "Dansk, Svensk, Norsk" pripadá najmelodickejšia. Pri sledovaní filmov je nesmierne motivúce, ak zrazu rozumiete tam slovo, tu frázu...No, ale nie o tom som chcela. Buddy je veľmi milý nórsky filmík, ktorý rozhodne potešil. Popravde však len potešil, nenadchol. Túto tému som videla spracovanú už aj lepšie, možno keby sa vyhli niektorým klišé, bola by som zhovievavejšia. Neviem. Takto však zostávam len pri priemernom hodnotení. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Postavy ve filmu působí přirozeně a mladé publikum se s hrdiny může identifikovat, protože často mívá podobné problémy, které Kristoffer a jeho přátelé řeší. Výborný herecký výkon podává například Anders Baasmo Kristiansen v roli Stiga Ingeho, který trpí dobře uvěřitelným panickým strachem vzdálit se od svého domu, také neustálé Kristofferovo váhání mezi Elisabeth a Henriettou jistě kdekdo zažil. Hnidopich snad může konstatovat, že jen ten závěr je až moc happy. Jenže to už beztak s blížícím se koncem tušíte, a pokud by to dopadlo jinak, většina diváků by byla zřejmě zklamaná. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Zahřeje u srdíčka ... příjemný film, sto minut uteklo jako voda a už frčely závěrečné titulky, každopádně vypadá jako nenáročný film, ale zahrnuje základní otázky života .. láska, přátelství apod. ... i o tom jak peníze a business dokážou změnit člověka. Doporučuju hlavně lidem, kteří si potřebují zlepšit náladu a odpočínout si a dojít na jiné myšlenky. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Milá komedie "o ničem", jenom o normálním životě. Takovej milej film o kamarádech. Moc jsem od toho nečekal, ale dal bych klidně 5*, kdybych předtím neviděl Pád nebes. Relativně často jsem se smál nahlas a celý film se usmíval. Všechny ty věci které se tam dějí jsou vám tak důvěrně známé... Z toho filmu jsem měl zatím nejlepší pocit ohledně převedení reálného světa na filmové plátno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Oslu v Norsku. (rafix)
  • Snímek získal napříč světovými festivaly celkem 6 nominací a 6 výher různých ocenění, převážně za režii, např. v Karlových Varech 2003 nominaci na cenu Crystal Globe a výhru Audience Award - obojí pro režiséra Mortena Tylduma. (Roman.Ticka)
  • Raz na ulici Tyldum videl, ako partia chlapcov skáče z okna do kontajnera a nahráva sa pritom na video. Povedal si, že by mohol nakrútiť film o jednom takom mladom mužovi, čo si robí video-denník, a tak vznikla komédia Kamoši. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama