Reklama

Reklama

Epizody(12)

Posádka poškozené nákladní lodi v hlubokém vesmíru uvízne na krásné, ale nebezpečné planetě. (BMW12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Animovaný gejzír psychedelické fauny a flóry, kde nebezpečí číhá na každém kroku. Děj skáče mezí osudy několika vesmírných trosečníků, kteří se jednoduše chtějí dostat zpět na svoji loď. Animace i dabing jsou výborné, stejně tak ztvárnění strachu a zakoušeného utrpení postav. Horší už je to s tempem vyprávění - někdy díl uteče jako nic, ale někdy se až příliš uvázne v opájení se sebou samým. Navíc, občas jsem měl pocit, že ony organizmy jsou až přehnaně "mrchožroutské"... ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

ak som práve dopozeral Scavengers Reign a ani moc neviem, ako mám podať daľej to, čo som videl - nevueriteľná audiovizuálna smršť nápadov v hardcore sci-fi kabáte o stroskotancoch na cudzej planéte. Mnohé veci sú len naznačené, a to stačí. Dozviete sa všetko podstatné a i keď tam bolo pár maličkostí, čo sa dali povedať inak/lepšie, tak sa jedná o kvalitne odrozprávaný príbeh a už teraz som zvedavý na chystanú druhú sériu. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý sci-fi svet, kde mimozemská planéta poskytuje nekonečné možnosti údivu a symbiózy svojich organizmov, ale aj veľa nebezpečenstva, ktorému musia čeliť preživší členovia posádky vesmírnej lode Demeter. Vo flashbackoch je rozkľúčovaná príčina pádu lode a svojou drámou pripomínajú scény seriálu BoJack Horseman, škoda ale, že je týchto flashbackov tak málo a sú skoro všetky použité v prvej polovici série, lebo boli najemočnejšou časťou seriálu. Zo začiatku cítiť rôznorodosť charakterov, ktorá postupne skoro vymizne a veľmi radikálne výmeny názorov medzi preživšími tu nie sú. Využitie vlastnej vôle umelej inteligencie tiež vyznieva trochu dostratena. Záver nakoniec neponúka drsnú drámu, ale skôr rozprávku, no cestou k nemu som sa dobre bavil. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ta atmosféra neustálého strachu o život byla po celou dobu velmi hmatatelná. Hrátky z mimozemskou přírodou fenomenální. Animace skvělá. Postavy dobře napsané a zahrané. Malou výtku bych měl k ději, kdy to někdy trošku skřípalo, hlavně linka s Kamenem byla moc na sílu, aby tam prostě byla nějaká ultimátní hrozba. A taky se mi úplně nelíbila hudba, ne že by byla vyloženě špatná, ale poslouchat 5 hodin neustále dokola 5 tónů z piana je trošku na palici, prostě se to už někde v půlce ohrálo. Jinak ale spokojenost. 80 % ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jo! Parádní scifi, které přišlo uplně z čista jasna. Fantaskní, objevitelské, mysteriozní, vlastně klaustrofobické, i když příběh putuje po někonečných variacích krajiny, fauny a flóry... s dobrými postavami a jejich motivacemi. Takový mix Fantastic Planet, Akira, Stalker, Ghibli, Aldisse a určitě by se něco našlo, ale s jasně svérázným podpisem navíc. Hlavní plus tady není tolik až "originálnost" toho světa, ale že ten svět je brán jako postava a příběh se na ní zaměřuje. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2016 tvůrci vytvořili pro Adult Film krátký 8minutový film bez dialogu o planetě a jejich mimozemských obyvatelích. Na jeho základě pak vytvořili pilot pro Scavenger Reign, po jehož zhlédnutí si HBO objednalo celou sérii. (272827)
  • Seriál byl inspirován francouzskou sci-fi sérii komiksů „The Worlds of Aldebaran“. (MnamBuchta)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama