Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Doslovný remake o 3 roky staršieho Nattevagten s veľmi malými odlišnosťami (napr. vrah vyrezával oči, kdežto v originále obete skalpoval). Po zhliadnutí originálu ma to už veľmi nebavilo. Napr. také Funny Games bolo zaujímavé pozerať aj remake aj originál, ale toto nie. Aj keď to bolo navlas rovnaké ako originál, musím strhnúť jednu hviezdu. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš obyčejné, průměrné a předvídatelné. Svým způsobem ani nebylo těžké uhodnout, kdo je vrahem, když na to jde člověk logicky. No a závěr už byl hodně přehnaný a klišoidní. Nejlepší herecký výkon zde podal asi Nick Nolte, ikdyž působí dost usedle. Atmosféra márnice mohla být o něco strašidelnější. Nevím, nevím, podle mě hodně slabý film, maximálně tak na jedno podívání. 50% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla moje televize vystudovanou medicínu, mohla by mně během filmu vytrhat krční mandle, jak jsem si na ní nudou otevíral hubu. Nejvýživnější na tom všem byl hezoun Nick Nolte a jeho precizní schopnost vymýšlet si repliky před kamerou z patra. Teda já alespoň doufám, že to tak bylo. Jestli zjistím, že svůj text znal předem a měl ho dokonce naučený, poputuje Hlídač mrtvých bez pardonu mezi smetí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Remake je totožný s původním filmem, který (oba filmy) režisér natočil před třemi léty, tentokrát s jinými herci...no toto... 1) 38letý dánský režisér Ole Bornedal by snad uměl natočit jako hrůzyplný thriller i to, jak smažím vajíčka. Ale není divu, vždyť tentýž film dělal už podruhé. 2) 26letý Skot Ewan McGregor (noční hlídač Martin) se mi zamlouvá a víc mi ani netřeba. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že film tu nebude mít odpovídající hodnocení, jelikož se jedná o remake. Já jsem si filmu užil po dlouhé době ve stylu pustím televizi, nevím o co se jedná, koukám se a najednou mi dojde, že si to užívám. Po seversku náležitě hutná minimalistická atmosféra a skvělé vyjukaný zelenáč Ewan. 7/10 ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)
  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)

Reklama

Reklama