Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Božský nápad, i keď komediálne vyťažený ani nie z polovice. Dobrú náladu udržuje po celú stopáž, ale bránicu trhajúcich momentov je máličko. Za zmienku stojí hlavne hľadanie štábu na mexických hraniciach a záverečné nakrúcanie ninja filmu, tieto momenty sú komediálne zlato. Murphy mi tentokrát prišiel dosť nevýrazný, akoby sa do natáčania nútil a Martin je fajn, ale ako komik ma nikdy úplne nezasiahol. Oboch tu suverénne zatieňujú s nadhľadom hrajúce dámy Graham a Baranski. A Downey je tu asi 2 minúty čistého času. 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V zásadě taková popkornová verze skvělého Ed Wooda od Burtona. Bowfinger má zejména zpočátku hodně hluchých míst, humoru je tu míň a je mnohem méně vybroušený než u Ed Wooda, a z hlediska hereckých výkonů a filmařského řemesla je to taky mnohem slabší. Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdami, ale závěrečná scéna z Bowfingerova nového asijského filmu mě celkem pobavila, takže jsem dal tři... ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Mírnější doladění a byl bych ochotný tam těch 5* klidně nasadit. Originalita rozhodně nejde stranou, možná že námět a základní děj jsou obyčejné, ale průvtipné události obmotané kolem toho jsou geniální. MÍSTY JSEM SE KLÁTIL K ZEMI SMÍCHY!!! Opravdu některé pasáže jsou nesmírně okořeněné. Pár pravdivých faktů+Steve Martin a k tomu mu sekunduje perfektní Eddie Murphy = Trhák pana Bowfingera. -8/10- ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)

Reklama

Reklama