Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschool situačná komédia o láske k filmu. A nakrútená s rovnakou láskou! Skvelé vypointované gagy, výborné dialógy, bohovskí herci (Eddie Murphy podáva životný výkon!), originálny dej a hlavne dokonalá réžia, ktorá precízne časuje vyvrcholenie každého vtipu. Steve Martin z času na čas dokáže napísať absolútne brilantný scenár. Jedna z najlepších komédií, aké som videl. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celková myšlenka se mi i po letech líbí a je hezké, že je možné udělat něco takového, funkčního, natočit film s hercem, aniž by věděl, že je hlavní postavou. Jenže si myslím, že bylo možné z tohohle vytřískat trochu víc než jen dvojroli pro Eddieho Murphyho, který se v té druhé v podstatě jen pitvoří. Potenciál to mělo větší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama