Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Ona se přijela pomstít, on hledal domov, který mu byl ukraden... Šestidílná britsko-americká série vypráví spletitý příběh, který v roce 1890 v Americe svede dohromady urozenou anglickou dámu Cornelii Lockeovou a vysloužilého póníjského armádního zvěda Eliho Whippa, počátky příběhu však sahají hlouběji do minulosti. Cornelia přijela do Nového světa s touhou pomstít smrt svého syna, zatímco Eli chce jen získat kus půdy, který mu dle zákona o vojenské službě náleží. Jejich setkání, předurčené snad samotnými hvězdami, nerozlučně spojí jejich osudy... Revizionistický western natočil podle vlastního scénáře anglický filmový tvůrce Hugo Blick, který do hlavních rolí obsadil hvězdnou Emily Bluntovou a amerického herce lakotského původu Chaskeho Spencera. V dalších rolích se objevují Tom Hughes, Rafe Spall, Stephen Rea, Ciaran Hinds či Toby Jones. Hugo Blick a Emily Bluntová se na projektu podíleli také jako producenti. Série se trochu překvapivě natáčela převážně ve španělských lokacích a s jistou nadsázkou ji tak lze označit i za spaghetti western. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost! Bylo to tu napsáno již 100x, ale i já musím zmínit vizuální stránku, kdy v každém dílu bylo přes 20 scén, které by si zasloužily zastavit, vytisknout a pověsit na zeď...nádherná práce! Jinak velice poetická westernová série, která ukazuje bez obalu syrovou skutečnost při osídlování Divokého západu...z některých scén mrazí v zádech. No a obsazení a herecké výkony jsou třešnička na dortu...a to nejen ústřední pár E. Blunt a Ch. Spencer, ale v podstatě každá postava, která se tu objeví. Za mne bych dal trošku víc akce...ale je to i tak strašně dobré... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelé úvodné dva diely a nádherná záverečná epizóda v ktorých ústredný pár strávil spolu maximum času. Ich spoločné scény sú plné neskutočného iskrenia. Ale v prostredných epizódach dosť absentujú a zbytočne sa v nich séria hrabe v minulosti a zaoberá sa zloduchmi, ktorí ma príliš nezaujímali. Zostrihať to do celovečernej stopáže, tak by to bolo oveľa dynamickejšie. Aspoň by odpadli vedľajšie línie, ktoré sa dali zhrnúť v krátkom flashbacku. Rozhodne to ale za jedno pozretie stojí. Po dlhšej dobe zase raz jeden z tých lepších westernov so skvelým ústredným párom a aj drsnou akciou. Na minisériu 1883 sa to ale nechytá. To je o 2 levely vyššia liga. 7/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrazovo pekný western, akcie trochu málo, dialógov priveľa a ženský štýl sa smerom k záveru premieta do červenoknižnicových tónov. Vďaka Emily Blunt, ktorá hrá vo svojom nadpriemernom štýle a vôbec nepôsobí v zaprášenom prostredí jódlovacích červenokožcov ako päsť na oko, sa však dozvedáme aj zaujímavú novinku: to fakt na Divokom Západe v 19. storočí mali ostrieľané dámy, tasiac pištoľ spod sukne, evidentnú plastiku tváre? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavá, působivá věcička, western v takovém jiném kabátku, ovšem dle mého gusta.. Emily je v roli Angličanky úchvatná a strhující, věřila jsem jí každý úsměv i každou prolitou slzu.. Příběh ženy, kterou pohání touha po pomstě, mě zaujal, bavil a byla jsem napnutá jak struna, jak to dopadne.. Poslední díl celou skládanku pohnutých osudů hlavních postav završil, závěr zdařilý, pěkně natočené, báječný hudební podmaz, u mě spokojenost.. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Středostavovská anglická kikina vyrazivší si sama s rancem plným peněz na výlet zcela bezpečnými a výlučně civilizovanými altruisty osídlenými pláněmi amerického středozápadu druhé poloviny 19. století za účelem návštěvy svého exnabíječe je samozřejmě značně Tupá již na první pohled a nebýt řízení osudu, které jí přihrálo do ruky velmi kvalitní rudý Bič, byla by promptně zkompostována již na první zastávce dostavníku. Na jedné straně materiál nelibě mi zavánějící Šerodenním 1883 do té míry, že jsem se chvílema fakt bál, jestli se tam holky náhodou někde nepotkají a nebudou dvě hodiny filozofovat o nesmrtelnosti chrousta nad mrtvým kojotem, na stranu druhou jsou uvedené momenty v tomto roud můví vkusně vyváženy pácháním těch nejohavnějších odporností a nejodpornějších ohavností keriktry zhusta zvícími páně Zombího pekelné famílie na návštěvě Karnevalu s naprosto lahůdkovým záporákem a jeho temně démonickým Lucou Brascim vzhledem budícím dojem Djanga vyskočivšího ze své rakve po cca čtrnácti dnech tlení i se svým neodmyslitelným železářským příslušenstvím. Přestože jsem tedy měl tentokrát z oblíbené paní Emílie mírně smíšené pocity, neb jednak na můj vkus mohla její postava být o něco méně Brontëová a o něco více azincourtová, druhak pak její hendikep ponechával velmi málo prostoru pro fantazii (sluha jí onehdy místo Toníka měl asi raději tematicky vhodněji zahrát něco od Schuberta), celkově převažují pozitivní dojmy. Prostě takový všeobecně optimistický western se stylově špagetovým hudebním doprovodem a bez jediné kladné postavy o tom, jaké fajn věci byly kromě brambor přivezeny z Ameriky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • V snahe o historickú autenticitu sa produkcia snažila získať vstup od organizácie pre rasovú a sociálnu spravodlivosť pod vedením žien, známej ako „IllumiNative“, a mnoho pôvodných amerických poradcov Pawnee bolo počas natáčania často konzultované ako overovatelia faktov. Ako výkonná producentka Emily Blunt povedala, že bola hlboko poctená, keď dostala vzácny súhlas od tejto organizácie na oficiálnej premiére seriálu. (Arsenal83)
  • V epizóde je niekoľkokrát spomenutá oblasť s názvom „Alberta“. V roku 1882 bol okres Alberta vytvorený ako súčasť Severozápadných území a 1. septembra 1905 bol vyhlásený za provinciu Kanady. (Arsenal83)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama