Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční přátelé Clay (Andrew McCarthy), Blair (Jami Gertz) a Julian (Robert Downey Jr.) žijí bezstarostným životem smetánky v Los Angeles, právě úspěšně odmaturovali a směřují vstříc dospělosti. Blair se rozejde s Clayem, jenž odchází na vysokou na sever a zkouší se prosadit jako modelka. Rebelantský Julian se vydává na kariéru hudebního producenta a víc, než je zdrávo pro jejich přátelství, se sblíží s Blair. Po šesti měsících se Clay vrací na Vánoce domů a nachází životy svých přátel v troskách, plné drog, deziluze a nenaplněných tužeb a očekávání. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená poměrně průměrným hodnocením, protože si myslím, že to byl sice průměrný film, ale naprosto nadprůměrně zahraný (a to v čele s 22 letým Robertem Downey Jr. - a ne, neřikám to jenom protože ho zbožňuju, protože ruku na srdce, svojí krásu získal až s přibývajícími lety). Přemýšlím, zda tomu dát 4 nebo 3*, zatím dávám 3*, uvidím jak se mi to rozleží v hlavě. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtenáře nihilistické knižní předlohy nemůže tento film potěšit. Bere si z ní jen velmi redukovaný a umírněný koncept znuděné a zkažené mládeže s bohatými rodiči. Pokud budu předstírat, že jsem nečetl předlohu, hodnotím tento film jako slabý film se zachovalou atmosférou Kalifornie 80. let a OK písničkovým soundtrackem, ze kterého si zapamatujete jen sjetého Iron Mana. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Katastrofický scénář a herecký výkon představitele Claye. Ten jeho přitroublý obličej s lehkým úsměvem doprovází diváka celý film ať se děje co se děje. Děj byl prostinký a trapný, dialogy byly na takové úrovni, že bylo lepší, když bylo radši ticho. Jediný, co se mi líbilo, byla kamera a nějaký zajímavý kulisy. A kde byl sakra Brad Pitt? (40%) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Někdo tady píše, že je překvapen nízkym hodnocenim (momentálně celkem slušnejch 62%). Já jsem hodnocenim taky překvapen. Tohle je totiž hodně podprůměrnej "feťáckej" film. Měl jsem pocit, že se koukám na nějakou epizodu BH90210, protože prakticky celej film je o tom, jak děti bohatejch rodičů navštěvujou nejrůznější snobský mejdany a šňupaj tam haldy koksu. A pokud zrovna nejsou na mejdanu, tak melou nějaký kraviny. Až v posledních cca 30 minutách se konečně začne ve filmu odehrávat něco zajímavýho. P.S. Knižní předlohu neznám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ellisova predloha je temná coming-of-age novela, ktorá je tak nadčasová a nadpriestorová, že napriek tomu, že hovorí o morálnom rozklade detí boháčov z L.A. v 80tych rokoch, je aplikovateľná prekvapivo aj na hocijaké malé mesto na Slovensku v roku 2013 (nie nadarmo sa o nej hovorí ako o Kto chytá v žite osemdesiatych rokov). Film je naopak prvoplánová moralizačná dráma, ktorá nemala opodstatnenie ani v dobe svojho vzniku. Celé vyznenie príbehu i jednotlivé postavy sú posunuté úplne inde (knižný Clay a filmový Clay sú dve totálne odlišné postavy). Dojmu nepomáhajú ani otrasní herci, ktorí sú jednak skutočne otrasní (fakt neskutočne zlé herecké výkony komplet ansámblu, možno s výnimkou R. Downey Jr), po druhé sú nevhodne vybratí (priemerný vek 25 rokov - a to hrdinovia majú byť 18 roční) a po tretie musia zo seba vydávať také vety, až z toho bolí hlava. Úplne nepochopiteľná adaptácia nepochopenej knihy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Brad Pitt, ktorý bol v tom čase ešte neznámym hercom, sa vo filme iba v krátkosti objaví v jednej z klubových tanečných scén. Zinkasoval za to honorár v hodnote 38 amerických dolárov a jeho meno nefiguruje v záverečných titulkoch. (sackrebleu)

Reklama

Reklama