Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Sick mi naplno ukázal, že subžánr SLASHER HORROR nebude úplně můj "cup of tea". Dokázal jsem si, že se mi líbí daleko víc artově orientované horory, zaměřené spíš na psychickou náročnost.  Mi vlastně u horrorů vůbec nevadí nějaký úvod, který tento film naprosto postrádá a klidně bych si dal ten film o pár minut delší, jenom abych byl zaháčkován do příběhu. Divák je do toho hozen na plný plyn a nestačí se divit, co všechno se na obrazovce odehrává. Moje filozofie souzní s tím, že pokud divák "přetrpí" někdy poněkud pomalejší rozjezd, tak si o hodně více potom váží těch děsivých pasáží. Řekl bych, že ten strach je tam potom za odměnu. Tady mi to bylo docela putna, jestli umře nějaká postava. Nedošlo k žádnému napojení na postavy. Má to na druhou stranu výborný nápad, který je divákovi odtajněn až v úplném závěru filmu. Líbila se mi práce se zvukem kdy byly v pozadí použity velice zajímavé a děsivé tóny a zvuky. Můj zážitek by byl možná více intenzivní, kdybych byl opravdu doma v karanténě a koukal se na tohle. To bych si možná opravdu rozmyslel, jestli bych porušil protiepidemická opatření. Takto je Sick jenom jakousi ozvěnou pandemie, která už tak trochu vyšuměla. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý slasher, ktorého hlavné klady spočívajú vo veľmi rozumnej stopáži na podobný typ filmu a prekvapivo hutnej réžií, ktorá vie všetky tie naháňačky s vrahom efektne predať. Navyše často s priamou konfrontáciou s vrahom, kde postavy nie sú len ďalšie mäso na porážku v poradí, čo je v rámci žánru príjmené osvieženie. Vrahovi tu síce chýba nejaká aura osobnosti alebo hrozby a aj motív a celý sociálny komentár v závere je príliš zjednodušený a na smiech, ale nič čoby v rámci žánru nejako skazilo celkový dojem. Vo výsledku tak svižná, efektná jednohubka bez väčších zádrhelov, ale aj väčších prekvapení. CELKOVO: 6/10 PS: pozerám, že covidoví dezoláti sa nezabudli združiť aj v CSFD užívateľských recenziách. Raz by som chcel vidieť do hlavy ľudí, ktorí sa zo svojej zaprdenej stoličky niekde vo Frýdku-Místku majú nutnosť duchaplne vyjadriť k celosvetovej pandémií ešte aj na česko-slovenskej fimovej stránke. So f*cking triggered kvôli jednému filmu. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Podivné home invasion na štýl Vreskotu, ktoré veľmi postmoderne zakomponovalo do deja aktuálne témy covidu, i keď tak nešikovne a lacno, až sa divák zamyslí, či naozaj tak hlúpa premisa, resp. motív záporáka vôbec dáva zmysel a stála režisérovi za spracovanie.⚪Veľká časť akčných scén je nakrútená roztrasenou zrýchlenou kamerou, aby sa skryli chyby, čiže akcia je často veľmi neprehľadná, záver s odhalením už spôsobom prevedenia neprekvapí snáď žiadneho diváka, pohybujúceho sa v žánri. Vlastne veľmi schematická záležitosť na jedno zhliadnutie, ktorá nemá šancu v širšom kontexte (ani nejakej kolektívnej pamäte na zlomové udalosti) zaujať.⚪ ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Škoda že sme miesto Sick dostali v kine Megan, pretože najnovší film od scenáristu Vreskotu Kevina Williamsona je ako horor omnoho výživnejší. Celkovo ide o mix home invasion a slasheru, ktorý ako zatiaľ jeden z mála hororov kvalitne do deja zapracováva pandémiu a karanténu, má postavy ktoré sa správajú vcelku racionálne, pár slušných naháňačiek a súbojov s vrahom ako vystrihnutých z Vreskotu, jeden záverečný lahôdkový kill (parohy) a pri svojej rozumnej dĺžke utečie ako voda. Na druhej strane neponúka nič prevratné, v závere tempo upadá a uhádnuť motiváciu vrahov po odhalení ich identity nie je veľmi náročné, keďže postáv a udalostí je vo filme naozaj minimum. Asi som od takého scenáristu ako je Williamson čakal ešte trošku viac. Megan dostala spodnú hranicu 3 hviezd, Sick dostáva vrchnú (na 4 hviezdy to za mňa žiaľ tesne nebolo). 65% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Slasher jak ze staré školy (myšleno v dobrém). Točil to režisér Univerzálního Vojáka 3,4 a scénář k tomu napsal chlápek co psal scénář k Vřískotu1,5, Tajemství Loňského Léta nebo třeba Fakulty.  V době kovidu jdou dvě holky a později i jeden kluk do chaty otce jedné z nich tam jich nahání vrah.  Za normálních okolností je to 60 procent , ale ten důvod proč to dělá (je obsažen v názvu) si zaslouží hvězdu navíc. Díky za titulky Lordek v roušce (ta černoška by z něho měla radost) 80 procent ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama