Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ne není to zdaleka tak hrozný, jak jsem podle hodně nepříznivých reakcí čekala, naopak jsem chvílema uvažovala, že bych tomu mohla hodit ty 4*. Nápad o klonování je hezkej, ze začátku taky celkem zajímavě vymyšlenej, prostředí celkem uvěřitelně vykreslený, i takovej ten hlavní nečekanej zvrat, kterej podobný filmy mít prostě musí, mi přišel naprosto v pohodě (možná taky kvůli unavenosti mýho mozku v jednu hodinu ráno), no a od Arnolda snad nikdo žádnej přelomovej výkon nečeká. Očekávala jsem pohodovej zapomenutelnej thriller o klonování lidí, kterej mě bude bavit, i kdybych ho měla okamžitě na to zapomenout, a tenhle typ thrilleru jsem i zpočátku dostala. Pak se ale děj stal parodií na samotnej film a radost mě hned přešla. A k tomu ještě to moralizování Arnolda v závěru... Musím vám říct, pane guvernére, že jako politik jste skutečně skvělej a s vašimi novo-republikánskými názory vesměs souhlasím, takže vás jako politika ráda uvidím i nadále. Jako herec byste ale měl radši skončit v těch 80. a 90. letech, kdy byly vašemu typu... ehm, herectví filmy speciálně přizpůsobované. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Více než jako film o klonování se dá mluvit o filmu typu "víc Arnoldů, víc peněz". Což se "nečekaně" nepotvrdilo. Všechno kromě Arnolda je nezajímavé a i ten se chvílemi ztrácí v digitálním světě klonů, kteří jsou představování velmi obyčejně a nudně. Film je podprůměrný, nudný, nelogický a happy-endu se nevyhne. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mediálne obľúbená téma klonovania v akčnom príbehu o nahrádzaní zaniknutých ľudských identít. Pomerne sľubný začiatok s vykreslením sveta, kde sa bežne vyrábajú náhrady mŕtvych domácich zvierat, ale ľudské štepy sú oficiálne zakázané, ústi do nič nehovoriacej vybuchovačky s dostatočne prkenným Arnoldom v hlavnej úlohe. Fanúšikovia rakúskeho kulturistu si však prídu na svoje. Bez potúženia alkoholom, či inou omamnou látkou sa dá v tomto skvoste vidieť dvojmo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

6. deň je čistý guilty pleasure. Nedá sa na ňom brať nič vážne, ani námet, ani scenár, ani sci-fi dizajn a samozrejme ani réžia. Ak vás bude náhodou baviť, bude to práve jeho nedostatkami. Je to v podstate podobný prúser ako sudca Dredd, len je o niečo zábavnejší. Neviem, čo napísať o Arnoldovi, nie je už čo, len ma mrzí účasť Roberta Duvalla, ktorý dopadol podobne ako Donald Sutherland alebo John Voight a berie úlohu v každej blbosti, len aby sa pripomenul. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechapal Arnieho snahu hrat obycajnych chlapov. Nie, nikto s Arnieho telom proste nemôze hrat nejakeho blbeho pilota helikoptery, ktory len tak tak zakazdym unikne zloduchom. Toto jeho fanusikovia nechcu. Arnie ma byt masina na zabijanie pokial mu to kondicka dovoli a v tej dobe na to este mal. Druha vec, ktora ma na tom filme strasne serie je PG-13 rating. Cize ziadne nadavky a tym padom ani razne hlasky, ziadna brutalita a ani krv. Akcia je tiez dost fadna. Je tu jedna slusna autonahanacka a potom uz len nekonecne prestrelky nejakych trapnych paprskometov. Bitky su tiez slabe. Arnie v nich po choreografickej stranke nikdy nevynikal a vypomahal si poriadnou brutalitou. Ale ta ma v tomto ratingu utrum. Ale najväcsi trapas su digivrtulniky. Peklo to sucasnych velkofilmov zacalo uz tu. Najviac som sa smial, ze nech su akokolvek blizko, tak okolo seba neviria ziadny vzduch a vsetkym drzia ucesy jak keby tam ani ziadne vrtulniky neboli. Po akcnej stranke ma bavil len runinng gag s neustale inak zabitym klonom jedneho zabijaka. Chudak chlapec. Z hereckeho obsadenia ma zaujal Terry Crews na ktoreho som uplne zabudol, ze sa uz s Arniem stretol pred Expendables. Ale drsneho zabijaka som mu neveril ani sekundu. Napriek svojej namakanej postave sa viac hodi na komedianta. Samotny Arnie tu je v dvojnasobnej porcii ale bohuzial to nie je ani polovicna zabava. Cely cas pôsobi dost nevyrazne. Par zabavnych scen tu ma aspon Michael Rapaport. Zaporaci su dost o nicom. Rovnako ako zapletka. Na filozoficke sci-fi to je prilis povrchne a na akcny vyplach tu je malo akcie a ani tá za vela nestoji. Takze najviac ma bavilo par detailov ako si scenaristi predstavuju buducnost (vraj sa to ma odohravat v roku 2015, takze to uz je minulost). Plus ta jedna nahanacka a par cool Arnieho pohladov. Je toho dost malo, ale stale je to lepsi film ako totalny fail T5. Najdivnejsia na celom filme je ta babika, ktora ma byt akoze pekna, ale nieco tak hnusne a strasidelne by som dietatu nikdy nekupil. 4/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)
  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)
  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)

Reklama

Reklama