Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $100,000▐ taký dobrodružnejší vojnový film, ktorý strieda vážne polohy s tými takými odľahčenejšími ale dobre dej to nekazí, film kde zaujme dobré herecké obsadenie na čele s charizmatickým Michaelom Caine /60%/ ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG! SPOILER!!! Zajímavý film, který zpracovává ne zas až tak nereálné téma. Unést Churchilla měli nacisté skutečně v plánu. Zde se jim podařilo jen zastřelit jeho dvojníka. Jinak film působí vcelku dobrým dojmem. Nacistům fandíte, ať se jim to povede, americký kapitán v podání Larryho Hagmana je slizák od pohledu a dostane to, co si zaslouží. Tečku mezi oči:-D Donald Sutherland je sympatický záporák, jak se patří a Michael Caine jako charakterní nácek je na Oscara:-) Total score: 4 hvězdy:) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jako takový vynikající a herci v něm ještě lepší... celé to má jednu slabinu. Nutí nás fandit ve filmu z WWII těm špatným (a daří se jim to) a ještě je všechny staví do role kladasů (zachraňujících, židovky, malé holčičky, chovajících se počestně k anglické omladině... a neberou rukojmí). S tím se dost zle ztotožňuje a to celý film v mých očích potápí. Jinak je opravdu dobrý... zatraceně dobrý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hvězdné herecké obsazení v zajímavém snímku kombinujícím válečný, akční a dobrodružný žánr. Nebýt občas trochu nelogických scén, přidal bych i 4*, ovšem mám-li porovnat s podobně laděnými filmy, kde jde o nějakou tajnou misi, např. Kam orli nelétají nebo Děla z Navarrone, musím tomuto počinu ubrat, neboť výše uvedeným se opravdu rovnat nemůže. Přesto však jde o příjemnou podívanou, která je atraktivní nejen svým prostředím, ale také hudbou a herci. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Expertne natočená válečná adventura. Starý pardál Sturges na režisérskej židli sa hneď pozná. Je pôžitok sledovať frivolne obsadenú hereckú smetánku (Caine, Duvall, Sutherland) na absolútnom kariérnom peaku. Veľkou devízou je scenár, ktorý nezaprie Mankiewiczov vykalkulovaný komerčný otisk, vypilovaný na bondovkách s Rogerom Mooreom. Pre mňa osobne je tohle ešte o triedu vyšší level ako Where Eagles Dare. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Keď kapitán Clark (Treat Williams) po prepadnutí kostola podáva veliteľovi hlásenie, za jeho nadriadeným je na vlajke USA 50 hviezd. Má ich však byť len 48 (Aljaška a Havaj boli k USA pripojené až v roku 1959). (Arsenal83)
  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)
  • Devlin (Donald Sutherland) odlétá do Anglie s letounem SIPA S.121. Jedná se o francouzskou poválečnou verzi typu Arado Ar-396. Rovněž letoun plukovníka Radla (Robert Duvall) je francouzská licence původně německého Fieseleru Fi-156 Storch, ve Francii vyráběném jako MS.500 Criquet. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama