Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že po Pátraní je už wow efekt fuč, stále je Nezvestná thrillerom, ktorý vás posadí tak pevne do sedačky, že nebudete vôbec vnímať čas. V tomto prípade je dôležitejšie AKO a nie ČO, pretože scenár sem akoby vypadol z osemdesiatok či deväťdesiatok, ale vzhľadom na spôsob pátrania to vôbec neprekáža, skôr ide o výhodu, pretože aspoň môžete porovnávať, ako by sa prípad riešil kedysi a ako je tomu dnes. No a pokiaľ ste fanúšikom moderných technológií, tak si môžete aj po pozretí povedať, že súčasný vývin je to najlepšie, čo ľudstvo stretlo a pokiaľ ideme podľa vás s technológiami ako spoločnosť "backwards", tak vás film o opaku presviedčať nebude. V čom tiež tkvie jeho sila. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom filme Searching tu máme ďalší screenlife thriller v podobe Missing. Tento krát však pátra drzá dcéra po nezvestnej matke, ktorá odišla na dovolenku s nedôveryhodným priateľom do Kolumbie. Už som z toho nemal taký waw pocit ako pri Searching, kde bolo všetko také originálne a popravde, malo to aj lepšiu zápletku. Missing je proste iné a hlavná "hrdinka" June mi pripadala ako poriadne drzá puberťáčka, ktorá sa správala nanajvýš nerozvážne. Navyše, bolo to celé už príliš prekombinované, a niektoré veci boli tak trochu pritiahnuté za vlasy. Ale výsledok bol napokon celkom vydarený a aj keď to vyzerá, že som až príliš kritický, tak vo svojej podstate sa mi to páčilo nadpriemerne (ale keď človek porovnáva so Searching, tak to proste zaostáva). 4* ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie, tgrileru Searching (Pátranie), ktoré rozhodne nezahanbi predchodcu. Téma je podobná a spracovanie je rovnaké ale rozhodne to ničomu neprekáža. Na prvý film to čiastočne nadväzuje ale ak ste prvý film nevideli nič sa nedeje. Nový film, nový prípad. Atmosféra filmu je napätá od začiatku do konca. Je tu síce trochu vtipu ale to len na začiatku a na konci, kde to vlastne aj úplne sedí. Missing vám rovnako zamotá hlavu ako Searching. Máme tu skvelé herecké výkony. Herci sú sympatický. Veľmi dobre spravený scenár a tiež hudba, ktorá pekne podporuje atmosféru. Film môžem odporučiť, každému komu sa páčil prvý film a má rád také spracovanie a podobné témy. Oplatí sa na to ísť do kina? Určite áno. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak premyslené, ako svojho času Searching, ani postavy nie sú úplne sympatické, ale je to dostatočne intenzívne, aby bol divák celý čas v napätí a zábavné je to veľmi. Páči sa mi, že byť je film čiastočne pre efekt prehliadka technických možností, uberá si (hlavne vo finále a pri scéne z mexických hraníc) možnú pôsobivosť a uprednostňuje radšej dojem surovosti skutočnej situácie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama