Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po 4hvězdičkovým hodnocení většiny mých oblíbených uživatelů jsem asi očekával větší jízdu. Víc jak polovina filmu mě nudila a nebavila. Navíc většina je po tmě. Ani k postavám jsem si větší vztah nevytvořil. O nějaké atmosféře a napětí se u mě dá mluvit spíš až v poslední půlhodině. Kdy je vše samozřejmě podpořeno vynikající hudbou, zvuky a ruchy. K filmu bych měl ještě pár dalších výhrad ale nebudu hnidopich. Aspoň, že ten konec se povedl a vše bylo dobře vymyšleno což v mých očích snímek zvedlo aspoň na ty 3hvězdy. Opětovné shlédnutí ale zcela jistě vylučuji. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Název V temnotách je skutečně jeden z nejvýstižnějších názvů pro daný film, jelikož skutečně tak polovina filmu se odehrává opravdu jen ve tmě, tudíž je vidět úplný hovno, no a ta druhá polovina, ve které něco vidět lze, tak ta se raději měla odehrávat ve tmě též, protože ta zas za hovno stojí. A z toho tak nějak plyne můj dojem z tohoto snímku, který mě tak moc nebavil, až mi i těch pouhých osmdesát minut stopáže připadlo dlouhých jako nějaký tříhodinový film ze života brouka chrobáka. Na mě prostě Out of Darkness nezapůsobil snad ani v jednom ohledu nikterak zábavně, zajímavě, či jakkoliv výrazně. Naprosto nesympatické postavy tu zkrátka jen běží od nikud nikam, pořád jen čumí do tmy a otáčejí se za nějakými divnými pazvuky a pohyby rychlými jako kdyby tam lítal Flesh, no a v závěru pak tvůrci vyrukují s tak pitomou pointou, že jsem nevěděl, jestli se smát, nebo brečet. Z hororových prvků tu jinak nefunguje také nic, sem tam se sice objeví nějaký ten krvavější efekt, ale nic, co by stálo vyloženě za zmínku a napětí ze zvuků ze tmy vyděsí asi také jen už málokoho. Abych ale jen tak drsně nekritizoval, tak vzhledem k minimálnímu rozpočtu lze určitě ocenit vizuální pojetí snímku a atmosféru, které dosahují velice slušné kvality, jinak ale zkrátka sorry, jako pokus o něco nevšedního dobrý, nicméně za mě se bohužel opravdu jedná jen o zcela neúčinnou a nezábavnou podívanou. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nedá ubránit tomu, aby se člověku nevybavil kultovní Boj o oheň z roku 1981. Cummingův film je přirozeně mnohem skromnější, ale také je patrné, že mu nešlo o vytvoření přesvědčivého obrazu pravěku, nýbrž chtěl ukázat skupinu lidí v mezních situacích, kdy musí bojovat o holý život. Ano, je to survival odehrávající se v syrové a drsné krajině, kde slunko nezasvítí a kromě deště se přižene i bouře, aby dramatickému závěru dodala epický rozměr. Vlastně se mi líbilo, že dlouhou dobu je divák přesvědčován o tom, jak lidé budou muset čelit pravěkému predátorovi, případně, dle Odala, démonovi. Scény s mlhou nemají chybu, les je smrtící pastí a přesvědčit druhé, že by měli vykonat lidskou oběť, se nezdá být vůbec těžké. Přesto mi něco chybělo... Ovšem skotská krajina je bezútěšnost sama. 3,5* ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný a režijně pečlivě vedený film s pointou, která mě naprosto nenapadla, ale přitom je při znalosti evoluce člověka velmi logická. Musím ocenit taky jazyk, který byl speciálně pro film vytvořen, a to, jak se s ním herci popasovali. Podtrženo sečteno, bylo to mnohem lepší než jsem čekal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama