Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní hororová vlaštovka, která si odnáší 4 hvězdy. Out of Darkness patřilo dá se říci k černým koňům letoška a sice nejde o žádnou velkou pecku, na kterou se bude vzpomínat, ale v ranku dobrodružný temný hororový Survival film obstojí spolehlivě. Pochválit musím výbornou technickou stránku a kameru, je tu moc hezká příroda a nevypadá to zkrátka levně, což je vždy velké plus, oceňuji, že se zde mluví domorodým jazykem, což přidává na autenticitě, povedla se taktéž atmosféra, kde skvěle funguje strach z neznáma a Hudba! to je zřejmě nejlepší prvek filmu, protože zvukař tu odvádí mistrovskou práci a při každé napínavější scéně, hudební podkres celou atmosféru umocňuje dvojnásobně. Došlo i na trochu gore ( parádně roztržená čelist, ale v tomhle ohledu šlo určitě přitvrdit 3x více) a samotný Reveal "predátora" možná někoho naštve, ale za mne šlo o zajímavý zvrat a nevadilo mi to. Vzhledem k tomu, že horor z doby kamenné je vzácnost a letos nic lepšího z hororového žánru ještě nevyšlo, tak 4 hvězdy jsou naprosto trefné. 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela otrava, když seznamovací půlhodinka s tlupou pravěkých lidí působí jako nutné zlo, ale jakmile se přepne do survival módu, tak je to paráda. Nádherně natočené, atmosférické, napínavé. A v závěru se ukáže, že Out of Darkness není jen očekávaná pravěká variace na Predátora, ale že má ten příběh i nějaký smysl a že je dobře konceptuálně vymyšlený. Hrdiny bych si ideálně představoval o level zdrchanější, nepůsobilo to na mě stoprocentně autenticky, ale na módu a péči o tělo lidí před 45 tisíci lety odborník nejsem, takže více neřeším. Každopádně první dobrá letošní žánrovka. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Niektorí recenzenti ("riči v piči") boli zrejme v lese na "houbičkách" s tampónmi v nohavičkách spolu so štábom. Pripomínalo mi to rozprávku o "Červenej Karkulke". Tlupa nehercov recitujúcich hatlaninu, blúmajúcich po lese... budget 1000€ za benzín do peknej krajiny. Dokonca odkukaná pičovina z Pitch Black - holka má krámy, bu-bu-bubák po nej ide, lebo ju cíti...! Úděsné! Jedna ★ za kameru (aj keď tie 2 "prevracačky" som nepochopil, možno to malo byť kůl... né, nebolo) a hudbu, ktorá asi jediná stála za to. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Survival z doby praveku. Minimalistický, lacný, ale s peknou gradáciou a funkčným napätím. Určite to nie je zásadný miľník v žánri, ale komu sa páčil nový Predátor: Korisť (Prey), resp. má rád podobne jednoduché zápletky, tomu odporúčam skúsiť. To čo som očakával som totiž aj dostal. S hodnotením je to tak na 3,5*. 65% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obstojná filmárčina, ktorá si od začiatku buduje fajn atmosféru, zvukový podkres je fakt na úrovni, ale napriek tomu, že ostatným sa "zvrat" páčil, mne veru nesadol a očakával som ďaleko viac. Takto len tri slabšie hviezdy, pretože človek celý film čaká na odhalenie, konečne chce vidieť tú "príšeru" a ono hovno zlatá rybka. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama