Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která navozovala dobu kamennou (a i to je velké "možná") byla zdejší příroda. Jinak jsme bohužel sledovali partu soudobých lidí navlečených v kožešinách hovořících jakýmsi archaickým pseudo jazykem. Samotný nápad na zasazení hororu do doby kamenná mi přišel hodně zajímavý a navnadil mě, abych si film pustil. Bohužel s hororem nemá tento film nic společného. Bylo to jako objednat si sushi a dostat tři dny staré rybí prsty. Děj tohoto filmu byl asi tak zajímavý, jako když si listujete manuálem k nábytku z IKEA. Vůbec nic se tam neděje. Hodinu sledujete partu Britů jak sedí u táboráku a v dálce se ozývají divné zvuky. Závěrečné finále je taky úplně o ničem. Je mi líto herců, kteří se museli naučit jistě složitý pseudo jazyk a následně ho uplatnit ve filmu, kde je scénář zajímavý jako pročítání smlouvy k pojištění. Úplná ztráta času. [5 %] ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tuto proste nemám prečo prilepšovať. Prostredie výborné a hudba takisto, to sú bohužiaľ jediné dobré veci na tomto filme. Skupinka neandertálcov putuje krajinou a loví ich nejaká príšera. Keby to bolo v tomto duchu tak skvelé. Nevadí mi ani, že sympatický nebol skutočne nikto. Ale príšeru nikdy neuvidíme (zvrat), zabitia sú všetko mimo kameru hádam, vlečie sa to na začiatku jak sopeľ a sledujeme len krajinu, no a zvrat stál za hovno. Našťastie až skoro do konca prežil ten najzbytočnejší pračlovek, úžasné. Potenciál zadupaný do zeme. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne vlhke a nehostinne prekvapenie. :) Umocnil ho nielen strach z neznameho v tme, lese, ci jaskyni, ale hlavne samotny zaver a vysvetlenie. Verim, ze rychlost pohybu sme tak vnimali len kvoli vyssiemu poctu "entit" za hranicou svetla ohna...a tiez "premiestnenie tela". Inak fajn..nadherne zabery, kamera a obcas velmi slusna atmosfera. Nadpriemer, odporucam. 60% ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama