Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Juto 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím priznať, že nebyť celkom skvelých a charizmatických hereckých výkonov od Foxxa, Boyegy a prekvapivo Teyonah Parris (ktorá ma otravovala vo Wandavision), tento film by som asi nepovažoval za dobrý. A vďaka nim som si tento film užil. To sa počíta. Prvé dejstvo začína ako gangsterský film, ale je až príliš hlúpy s priveľa popkultúrnych odkazov na to. Ale kvôli hercom to bolo vtipné a fungovalo to. V druhej polovici dejstva nastávajú zreteľnejšie problémy, film sa mení na zvláštne sci-fi, ale bez priestoru na vysvetľovanie alebo vyhýbanie sa zápletkám, viac sa sústreďuje na zábavu a odovzdávanie posolstvá, a myslím si, že celkovo , nakoniec to funguje dobre. Naozaj zvláštne, ale príjemné. 6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Na klonovaného Tyrona sem se dost těšil a výsledek je bohužel dost zklamání. Nedá se tomu sice upřít značná dávka originality, sedmdesátková blaxplotation  atmosféra je docela fajn,a Jamie Foxx je výborný, ale bohužel to všechno nezmírní fakt, že to celé nedává moc smysl a na opětovně přestřelené stopáží je to víc nuda než zábava. Nemluvě o tom, že nějaká snaha o komediální prvky je úplně mimo a vůbec to v tomhle směru nefunguje. Úplně štastné není ani obsazení Johna Boyegy do hlavní role. Ten mě zatím ani v jednom filmu nepřesvědčil, že je dobrý herec a tady to není výjimka. ..40% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě nechci nikoho urážet, zvlášť když danou osobu neznám osobně, ale člověk, stojící za scénářem k tomuto filmu, to musí být pořádný popleta. Ano, originalita se tomu tedy rozhodně upřít nedá, na druhou stranu ani nepamatuji, kdy jsem byl z nějaké zápletky tak znechucený a otrávený, jako právě v tomto případě. Touha přijít s něčím novým tu zkrátka naprosto zastínila její smysluplnost a zábavnost, takže ve výsledku se nejedná o nic jiného, než silně nedovařený úlet, který svým obsahem rozhodně nedokáže udržet ani diváckou pozornost a ani touhu po závěrečném vysvětlení, o co tu vlastně tvůrcům šlo, nehledě na to, že pokud to do toho konce někdo opravdu vydrží, tak ona pointa tomu už jen stejně dá onen pověstný poslední hřebíček. Škoda je to pak ovšem o to větší, že v ostatních ohledech They Cloned Tyrone funguje vskutku dobře. Postavy jsou zábavné a výrazné, stejně tak jako jejich herečtí představitelé, na čele s Jamie Foxxem, který si to celé užíval očividně nejvíc, stylově tomu pak nelze vyčíst už vůbec nic, neboť chuť blaxploitation filmů je z toho cítit snad z každého záběru, s tím se samozřejmě svezla i působivá atmosféra, tudíž mohu jen zopakovat, že tato podívaná je ryzí ukázkou případu, kdy forma nekompromisně rozdrtí obsah, který je ve všech směrech vážně totálně mimo. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mix sci-fi, akciových a komediálnych prvkov vo filme, ktorý v danej forme podstate tak trochu nevedie nikam. Chémia medzi trojicou Boyega / Parris / Fox funguje na takej úrovni, ktorú film minimálne potrebuje. Prekvapením bolo objavenie Kiefer Sutherlanda v malej ale pre neho celkom fungujúcu rolu. Film zbytočne šiahajúci nad 120 minút. Netflix chcel opäť zabodovať, výsledkom je však opak. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Když se v únoru 2019 začalo s přípravou filmu, jednal původně o roli Fontaina Brian Tyree Henry. Kvůli konfliktům v rozvrhu však byl do role v říjnu 2019 obsazen John Boyega. (Johnny.ARN)
  • Erykah Badu znovu nahrála svou píseň z roku 1997 „Tyrone“ pro tento film. Některá slova ve verších byla mírně upravena, aby odrážela povahu filmového příběhu o rafinovanosti ovládání mysli. Například v jedné ze slok Badu zpívá: „And every time you come around, you gotta clone Jim, James, Paul and Tyrone,“ místo: „And every time you come around, you gotta call Jim, James, Paul and Tyrone.“ Píseň hraje během závěrečných titulků. (Johnny.ARN)
  • V čase 25:35 Slick Charles (Jamie Foxx) říká: „It's an elevator in a goddamn trap-house. Doesn't it make your spider-senses tingle?“ („Je to výtah v zatraceném domě s pastmi. Necítíš z toho pavoučí smysly?“). Foxx si zahrál hlavního záporáka Maxe Dillona / Electra ve filmu The Amazing Spider-Man 2 (2014) . (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama