Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tma. Jestli si budu z Oni naklonovali Tyrona něco po pár měsících pamatovat, tak to určitě nebude zajímavá hudba, originální scénář, herecké výkony nebo akce, ale tmu. Juel Taylor by si rozuměl s DC. Jinak je to zoufale nudná, příšerně přepálená srajda, která se někde před půlkou totálně rozpadne a do cíle ani nedoklopýtá. Boyega je ale dobrej... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mix sci-fi, akciových a komediálnych prvkov vo filme, ktorý v danej forme podstate tak trochu nevedie nikam. Chémia medzi trojicou Boyega / Parris / Fox funguje na takej úrovni, ktorú film minimálne potrebuje. Prekvapením bolo objavenie Kiefer Sutherlanda v malej ale pre neho celkom fungujúcu rolu. Film zbytočne šiahajúci nad 120 minút. Netflix chcel opäť zabodovať, výsledkom je však opak. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • V čase 25:35 Slick Charles (Jamie Foxx) říká: „It's an elevator in a goddamn trap-house. Doesn't it make your spider-senses tingle?“ („Je to výtah v zatraceném domě s pastmi. Necítíš z toho pavoučí smysly?“). Foxx si zahrál hlavního záporáka Maxe Dillona / Electra ve filmu The Amazing Spider-Man 2 (2014) . (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu, když Tyrone (John Boyega) vychází z vinárny, visí na zdi plakát s reklamou „Somaaah“. To je narážka na drogu Soma z románu Aldouse Huxleyho „Brave New World“. Huxleyho román je dalším příběhem o sociálním inženýrství a společenské kontrole, mimo jiné prostřednictvím drog. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama