Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co vede někoho k tomu vzít tak brutálně skvělý, svěží a elevated nápad blížící se stylu Ari Astera či Jordana Peeleho a nacpe jej do tak infantilní, trapné a neoriginální formy. Koncept je doopravdy výborný a zhostit se jej někdo z výše zmíněných, je to jasný jackpot, ale spatlat jej do wannabe komediální formy s herci, kteří nemají co hrát, s prostředím, ve kterém se není na co dívat a s useknutým závěrem, který je výsměch celému předchozímu snažení (dá-li se to tak nazvat), to chce pořádnou dávku debility. Věčná škoda, tohle je prostě jen nudný brak. Snad se alespoň můžeme modlit, aby si to převzal někdo z lepších tvůrců a přetvořil to do seriozního žánru, protože takhle by to mohla být pecka. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Fontaine (John Boyega), Slick Charles (Jamie Foxx) a Yo-Yo (Teyonah Parris) jedí v restauraci kuře, mají Slick Charles a Yo-Yo problémy s pojídáním svých kousků kuřete, zatímco Fontaine jí svůj kousek kuřete bez problémů. To je způsobeno tím, že Jamie Foxx a Teyonah Parris jedí studené kuře a John Boyega jí teplé kuře. Při natáčení scény během jednoho ze záběrů Boyega původně také jedl studené kuře a rozhodl se, že si dá teplé kuře. Foxx a Parris si až později uvědomili, že Boyega jí horké kuře. (Johnny.ARN)
  • John Boyega ve filmu ztvárňuje více rolí. V chronologickém pořadí Boyega ztvárňuje „začínajícího“ Fontaina, „hlavního“ Fontaina, Chestera, původního a starého Fontaina, bezejmenného klona, kterého se ke konci filmu snaží vyzpovídat televizní reportér, a Tyrona. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu má cameo i režisér Juel Taylor, a to když na konci filmu Tyrone (John Boyega) a jeho přátelé sledují zpravodajství o následcích odhalení klonovací operace. Když vidí Tyronův kamarád (Juel Taylor), že jeden z klonů vypadá stejně jako Tyrone, řekne poslední větu ve filmu přímo jemu: „Nejsi to ty, Tyrone?“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno