Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (18)

Mini_X 

všechny recenze uživatele

V hlavně 2 je krásnou ukázku, jak udělat kvalitní pokračování k prvnímu filmu, které nabídne větší škálu emocí než v prvním filmu. Je fakt super, že se V hlavě 2 nesnaží být extrémně jiným film než první díl, což někteří budou považovat za mínus, ale podle mě to byla správná cesta. Je také super, že některé emoce co se objevili v prvním film dostali více prostoru v tomhle pokračování, což se cení:) Jenomže tenhle film je hlavně o nových emocích, které stejně jako ty co už známe fungují fakt dobře, hlavně emoce Úzkost, které si krade všechny scény ve kterých se objeví. Film také krásně pracuje s reálným světem a Riley a oproti prvnímu filmu mě více bavilo sledovat život Riley. Ale to co pro mě osobně nejlépe fungovalo bylo samotné zpracování puberty, u které se mi vybavili moje vlasní vzpomínky na mojí pubertu. Celkově Pixar teď dost dobře zabodoval jak u mě, tak i v prvním otevíracím víkendu. Jediný co mi chybělo v tomhle pokračování byla emoce Nadržený:) 8/10 ()

iN 

všechny recenze uživatele

Sequely to vždycky mívají těžké, takže jsem už předem tak nějak počítal s tím, že kvalit jedničky tato dvojka nejspíš nedosáhne. První ´V hlavě´ prostě bylo jedinečné překvapení - v podobě animáku, který ocení především dospělí - a tenhle pocit se ve dvojce už ze své podstaty neopakuje. Připadá mi, že i hlavní quest není tak promyšlený a osobitý jako v jedničce, kde např. i já necita jsem uronil slzu při sebeobětování Bing Bonga při úniku z Propasti zapomnění anebo na konci, kdy Riley poznala, že k životu patří radost ale i smutek. Ve dvojce se sice objeví nové emoce, ale stejně mají hlavní roli ty původní, i když třeba zrovna u kormidla nejsou. Pořád je to vtipné a pořád hezky zpracované, ale už to prostě není originál. PS: je mi jasné, o čem nejspíš bude trojka ... klučičími postavami se totiž zatím dost šetří :-) ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie až tak dobré ako prvý diel, ale v rámci Pixaru najsilnejšia vec od Coco. Ten príbeh má úprimné kúzlo skryté v detailoch a v tom ako netlačí na pílu a ajtak zasiahne cieľ. Občas síce trochu prvoplánovo, no stačí mi to. Hlavná postava prechádza pubertou a nové emócie sú k tomu ideálne prispôsobené aby sa divák smial. Animácia tradične skvelá, v pár momentoch obvzláštnená o svieže prvky napríklad 2D a po celý čas krásne farebná. Len už to po druhý krát nerezonuje rovnako dokonale ako pred deviatimi rokmi keď som hovoril že som svedkom najlepšieho animáku dekády. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hra na istotu, ktorá nemení niečo čo funguje, ale v tomto prípade by snaha o epickejší záber za každú cenu mohla skôr uškodiť, keďže Inside Out 2 je o emóciách a v tom je sila jednotky aj dvojky - v tom, že na rozdiel od X rozprávok, ktoré sa snažia obsahovať nejaké pozitívne posolstvo, Inside Out naozaj niečo aj naučiť vie a podáva to veľmi decentne a zrozumiteľne pre každého. Opäť sa dostaví aj dojatie, a aj tentokrát sa jedná o jednu z uvedomelejších Pixaroviek. A dá sa v tom bez problémov pokračovať - Riley má za sebou detstvo, strednú školu a môže nastúpiť vysoká škola, nástup do práce, stredný vek a nakoniec možno aj staroba, hoci to už by bolo na Pixar možno trošku priveľmi vážne a tak dlho nám séria asi nevydrží. Ale minimálne tú vysokú a možno súčasne skúsiť prehodiť dej aj do rodičovských hláv - to by sme ešte dostať mohli. ()

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

8/10. Pokračování s krásným provedením a dostatečnou vyspělostí, aby se tento film stal pokračováním, které není o nic menší než první film. I když zobrazený konflikt není tak složitý jako v prvním filmu, přesto mi skoro ukápla slzička. Jako například scéna Bing Bong, která říká dialog „Take her to the moon for me" v prvním filmu. Nenašel jsem žádné emoce, které by byly úspěšně vyjádřeny dialogem nebo scénami. Ale dobře, to je v pořádku, pořád se mi to líbí. Jde o to, že najdete pocit nostalgie, silné emotivní cítění (i když ne příliš). Tento film se bude líbit každému mileniálnímu dítěti a dětem, které se chtějí vrátit na druhý film a zavzpomínat, (myslím děti kteří vyrostli). Pokud máte rádi jedničku tak rozhodně musíte vidět i druhý díl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama