Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (26)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie až tak dobré ako prvý diel, ale v rámci Pixaru najsilnejšia vec od Coco. Ten príbeh má úprimné kúzlo skryté v detailoch a v tom ako netlačí na pílu a ajtak zasiahne cieľ. Občas síce trochu prvoplánovo, no stačí mi to. Hlavná postava prechádza pubertou a nové emócie sú k tomu ideálne prispôsobené aby sa divák smial. Animácia tradične skvelá, v pár momentoch obvzláštnená o svieže prvky napríklad 2D a po celý čas krásne farebná. Len už to po druhý krát nerezonuje rovnako dokonale ako pred deviatimi rokmi keď som hovoril že som svedkom najlepšieho animáku dekády. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který přinese a probudí velkou spoustu emocí. Nejen ve filmu, ale i ve vás. I když trailer toho ukázal docela dost a natěšil opravdu hodně, bylo to ještě emotivnější, než jsem čekala. Na plátně vidíte odehrávat se věci, tedy emoce, a reakce na ně, které vám teď přijdou naprosto samozřejmé, přitom v minulosti jste se jimi mohli trápit a nechápat je. Někomu to možná může přinést i určité prozření. Mně to přineslo samé nádherné pocity a kromě nich jsem se navíc i skvěle bavila. Opět se povedlo do filmu promítnout spoustu silných okamžiků a hlubokých, i když vlastně ne překvapujících myšlenek. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Či už pôjdete s deťmi, bez detí alebo ako skupinka dospelých, je to úplne jedno. Pixarovka V hlave 2 má opäť čo ponúknuť úplne každému. A hoci sú pri pokračovaniach isté obavy vždy na mieste, v prípade tohto príbehu naozaj nemusíme veriť skeptickým myšlienkam vo vašej hlave. Z našej hlavnej hrdinky Riley sa medzičasom stala teenegerka a jej spektrum emócií sa podstatne rozšírilo, pretožeee...dorazila PUBERTA. A tá vie byť divoká. Emočný rollercoaster začína 3-2-1. Na scénu prichádzajú nové pocity ako Úzkosť, ktorá spočiatku novú situáciu s prehľadom ovládne. Nuda prekvapivo prinesie mnoho zábavných momentov a mojím favoritom sa stala Trápnosť, ktorá napriek tomu, že sa iba neustále cíti zahanbene a v tichosti prežíva svoje rozpaky, obnažuje sa nám v tak roztomilom prevedení, že si nás okamžite získava a pocity blízkosti sú namieste. Pokračovanie V hlave je skvelo fungujúcim kokteilom dobrodružstva, humoru a pestrej animácie, ktorá určite poteší aj menších divákov. Pre tých väčších má pripravené hodnotné lekcie. Veľké plus filmu tkvie aj v tom, ako sa ani v jednom ohľade nesnaží tlačiť na pílu. Navyše do deja zakomponováva aj rôzne typy animácií, ktorých prvky prinášajú to správne osvieženie a dokonca sú nositeľmi jedných z najvtipnejších scén. Táto kino novinka o formovaní identity a zachovania si toho vlastného, aj na úkor posmechu a nezapáčenia sa všetkým, prináša na plátna kín ďaleko viac ako len hravosť a pobavenie. Pretože pracovať s emóciami sa učíme celý život a občas si v tom (hádam nielen ja) pripadám ako úplný nováčik. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Běží to 15 minut a já vlastně nevím proč na to koukám… #1 se mi nelíbilo, je to z dílny současné největší neofašistické organizace (krycí jméno Disney), která samozřejmě musí nacpat propagandu všude (samozřejmě že Riley musí mít kamarádky různých barev) a hraje hokej… No… a já se v té záplavě vyváženosti a korektnosti snažím vzpomenout jestli ke tohle horší než #1 nebo ne. Děj je vlastně tak nechutně primitivní a závěr idiotský, že musí. A teď schválně jaké jsou šance, že v potitulkové scéně se propálí, že “temným tajemstvím” je její sexuální orientace nebo zmatek v pohlaví? No vyžerte si to až do konce jako já… nic neřeknu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)

Související novinky

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama