Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (19)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie až tak dobré ako prvý diel, ale v rámci Pixaru najsilnejšia vec od Coco. Ten príbeh má úprimné kúzlo skryté v detailoch a v tom ako netlačí na pílu a ajtak zasiahne cieľ. Občas síce trochu prvoplánovo, no stačí mi to. Hlavná postava prechádza pubertou a nové emócie sú k tomu ideálne prispôsobené aby sa divák smial. Animácia tradične skvelá, v pár momentoch obvzláštnená o svieže prvky napríklad 2D a po celý čas krásne farebná. Len už to po druhý krát nerezonuje rovnako dokonale ako pred deviatimi rokmi keď som hovoril že som svedkom najlepšieho animáku dekády. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

V dvojke o našu pozornosť v hodine a pol súperí príliš veľa postáv. Otázkou, je, kto je vlastne hlavný hrdina a s kým sa stotoožniť? Kým jednotka bola skôr o vzťahu radosti a smútku, tu má zrazu päť emócie svoje náprotivky, čo je dohromady desať postáv. Nehovoriac o dosť bočných postavičkých, ktoré dotvárajú meniaci sa svet v hlave. Vo svete ľudí to nie je len Reily ale aj jej dve kamrátky, nové vzťahy... Príliš veľa postáv a koniec koncov ani jedna vo výsledku negatívna. Pre najmenšieho diváka náročné pozeranie, ktoré chvíľami môže zachrániť Bloofy, škoda len, že sa neobjaví častejšie. Dvojka vyšla. Je skôr samostatným filmom ako pokračovaním a to najmä kvôli úvodnej scéne, ktorá chce vysvetliť ako to celé funguje tým, ktorí nevideli jednotku. Ak sa takí náhodou nájdu... P. S. : Škoda, že facku do okraji záujmu o budúce povolanie dostal práve etnomuzikológ... ()

Reklama

departed 

všechny recenze uživatele

Ani lepší, ani horší, vyloženě stejně dobrý jako jednička. Vylepšili jak na emocích, animacích, netlačilo se nikde na pilu, humor fungoval. Opravdu stejně dobrý pokračování výborného prvního dílu. Jde vidět, že to nechtěli rejžovat hnedka, ale dali si velkou pauzu a proto asi tak kvalitní výsledek nakonec. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takmer vždy sú dvojky a pokračovania slabšie, tú to ale neplatí úspešne to nadviazalo na silnú jednotku a v niektorých momentov ju aj prekonalo. Anímácia super aj zápletka nové émocie vtipné. Fakt nie je čo vytknúť a mladšia sestra má na to vytiahla ešte cez cinemax akciu "rodinná nedeľa", bola ozaj rodinná. Plná kinosalá veľkých aj malých divákov ktorí boli tiež spokojní. Trošku som sa obával od disneyho nejakej propagandy ale chvalabohu ešte tam nie sme a nedovolili si okrem inej rasy hlavnej trenérky nič. Hokej moc nemusím no tu sa na ženské amatérske mužstvo pozeralo dobre. Zrejme animák tohto roku. 5* ()

iN 

všechny recenze uživatele

Sequely to vždycky mívají těžké, takže jsem už předem tak nějak počítal s tím, že kvalit jedničky tato dvojka nejspíš nedosáhne. První ´V hlavě´ prostě bylo jedinečné překvapení - v podobě animáku, který ocení především dospělí - a tenhle pocit se ve dvojce už ze své podstaty neopakuje. Připadá mi, že i hlavní quest není tak promyšlený a osobitý jako v jedničce, kde např. i já necita jsem uronil slzu při sebeobětování Bing Bonga při úniku z Propasti zapomnění anebo na konci, kdy Riley poznala, že k životu patří radost ale i smutek. Ve dvojce se sice objeví nové emoce, ale stejně mají hlavní roli ty původní, i když třeba zrovna u kormidla nejsou. Pořád je to vtipné a pořád hezky zpracované, ale už to prostě není originál. PS: je mi jasné, o čem nejspíš bude trojka ... klučičími postavami se totiž zatím dost šetří :-) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama