Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 17

Recenze (255)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney těží jeden z nejlepších Pixarovských animáků a přinášejí nejlepší animák za posledních několik let. V hlavě 2 nijak výrazně neupgraduje zápletku a jede se po stejných kolejích, jako tomu bylo v prvním filmu, jen s tím rozdílem, že se řeší problémy spojené s vyšším věkem hlavní hrdinky. Vizuálně bezkonkurenční, svižné, se zajímavými novými postavami, jen bez překvapení. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Už jsme si tak trochu zvykli, že pokračování pixarovských animáků jsou o level horší než první filmy a bohužel to platí i pro V hlavě 2. Jo, pořád to vypadá skvěle a samotný koncept stále považuji za téměř geniální, ale jakoby to sami tvůrci věděli a řekli si, že se nemusí moc snažit, když mají tak zajímavý svět a postavy. Hlavní problém druhého dílu tkví totiž v tom, že se až příliš podobá jedničce. Prakticky ve všem. Opět se tu putuje po hlavě teď už puberťačky Riley, v jejím mozku se dějí divoké věci, protože dospívání není nic snadného, a na scénu přicházejí nové emoce. A s nimi staré problémy. I tentokrát jde víceméně o to, že se musí jednotliví emoční hrdinové naučit spolupracovat a oni i diváci by měli na konci ideálně pochopit, že být nejistý, smutný, vycukaný a nervózní z toho, co přinese budoucnost, je vlastně v pořádku a normální. Minule se vyrovnávali se smutkem, teď je to tohle. Do značné míry to funguje, dojemné scény dojemné jsou, ty vtipné pobaví. Bohužel pocit, že V hlavě 2 někdo ušil až příliš horkou jehlou a moc se nesnažil vymýšlet něco nového a místo toho jen opisoval a že je to celé malinko líné, jsem měl víceméně od začátku do konce. Nemusí to být nutně špatně, ale čekal jsem trochu víc snahy. A víc nápadů. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jednička byla lepší film, ale trochu paradoxně se mi líbila víc dvojka. Koncept zůstal prakticky totožný, ale jednak to není tak depresivní a na konci mě to úplně nesemlelo a jednak na tom má velký podíl fakt že tuhle začínající pubertu teď prožíváme z první ruky a hodně situací, které se tady odehrávají je dost přesných. Někdo možná čekal od Pixaru víc kreativity a originality, ale i když se jede na jistotu, tak i ty malé změny jsou funkční a já se za pár let rád podívám na trojku, kde bude Riley tak 16-17 a otěže přeberou zase jiné emoce…80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film se mi líbil daleko více. Většinou souhlasí to, že pokračování se prvnímu dílu nevyrovná (i když nějaké výjimky existují). Příběh mi přišel hodně předvídatelný a příliš dětský (jasně, vždyť je to dětský film, prober se). Očekávala bych, že v dnešní době Disney a Pixar přemýšlí i nad tím, ale animák zaujal i dospělé. Nicméně líbilo se mi, jak pojali úzkost a panickou ataku. Je důležité to ukazovat i dětem, aby věděli, že se něco takového děje nebo může dít a tady je to zpracované krásně. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je prostě pokračováním jedničky. Nemusíme si stěžovat na málo originality, protože původní poselství je stejně aktuální ve chvíli, kdy Riley ve třinácti přepadne puberta, čeká ji střední a před tím víkendový hokejový tábor s jejími dvěma nejlepšími kámoškami a vysněným týmem Plameňaček v čele s obdivovanou Val Ortiz. Milý, hodný, zábavný, užitečný a terapeutický film znovu nastoluje téma potlačených emocí a vzpomínek. Jestli se před tím Radost vypořádala se Smutkem a všichni pochopili, že musí držet spolu, nyní čelí stejné výzvě s celou novou bandou emocí. I když se situaci snaží nevhodně opanovat Úzkost, i Radost bude muset opět projít vývojem a opustit svůj paternalismus hraničící s blahosklonností. Cesta za poznáním je dobrodružná a nechybí ani záchvat paniky.   Radost: „Úzkost využívá představivost Riley proti ní!“ Úzkost: „Chtěla jsem ji jen chránit…“   Úzkost: „Co všechno se může stát, když se Riley nedostane do týmu? Skvělé, že se ptáte, takže…“ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Když jsou Radost, Smutek, Strach, Znechucení a Hněv uzavřeny v trezoru, setkávají se s „Hlubokým temným tajemstvím“. Jeho design je inspirován filmem Orion a tma (2024). (Davidamper)
  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)
  • Phyllis Smith se vrátila z důchodu, aby si zopakovala svou roli Smutku, ale požádala společnost Pixar, aby jí našla nahrávací studio v Missouri, protože jen kvůli tomu nehodlala cestovat až do Los Angeles. (Katka189)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama