Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (136)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Příběhově trochu podobné jedničce, kvůli pubertě o něco méně zábavné a hravé, mnohem více úzskostlivé a nepříjemné, jak se ta animace pořád zlepšuje, ztrácí se ta upřímnost a jednoduchost dětského animovaného filmu. Jinak ale sakra! Je to pravda! Tady se nedá rozhodnout, který díl je lepší! Tedy, osobně preferuji tu jedničku, kterou už očividně všichni považujeme za kultovní klasiku, ale především je výrazně jednodušeji uchopitelná pro větší publikum, protože v jednoduchých emocích malého dítěte se prostě lépe hledá i dospělý chlap, zatímco v pubertálních věcech 13tileté holky už to je o něco těžší i pro pubertálního kluka. I když, u jedné scény jsem taky málem brečel (ale prostě, Bingbong už se nezopakuje nikdy). Hluboké zamyšlení nad nelehkým tématem dospívání, věrnosti přátelům, myšlenkám nad budoucností, sebezapření a celkově tý svině tlačítka puberty, která je ale přeci jen v něčem ok (ty ostrovy mě rozdrtily). V několika scénách absolutně wtf momenty, které si už ale PIXAR očividně se svou reputací prostě může sebevědomě dovolit a strašně pobaví. Hele, je to super. Jestli je v pánu třetí díl, dejte tomu prosím zase takhle pár let. 8,5/10 více (trochu rozklepaně) ZDE: ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takmer vždy sú dvojky a pokračovania slabšie, tú to ale neplatí úspešne to nadviazalo na silnú jednotku a v niektorých momentov ju aj prekonalo. Anímácia super aj zápletka nové émocie vtipné. Fakt nie je čo vytknúť a mladšia sestra má na to vytiahla ešte cez cinemax akciu "rodinná nedeľa", bola ozaj rodinná. Plná kinosalá veľkých aj malých divákov ktorí boli tiež spokojní. Trošku som sa obával od disneyho nejakej propagandy ale chvalabohu ešte tam nie sme a nedovolili si okrem inej rasy hlavnej trenérky nič. Hokej moc nemusím no tu sa na ženské amatérske mužstvo pozeralo dobre. Zrejme animák tohto roku. 5* ()

Reklama

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je nejočekávanější animák roku 2024. Hned po něm následuje Já padouch 4 a Kung fu panda 4. A není se čemu divit, devět let starý první díl ukázal kromě skvělé animace náhled do psychologie lidí a tento koncept zaujal mnoho diváků. Kromě toho byl tento snímek 4x nominován na cenu za nejlepší původní scénář a jedno z toho byl na Oscara. A tento scénárista Meg LeFauve se znovu vrací aby nám ukázal co bylo pak jakmile Riley vyrostla. Puberta. Šílená puberta - strach rodičů nastal pak. Tím pádem museli přijít nové emoce. Úzkost 😫, Stud 😰, Znuděnost 😒 a Závist 🥺. Pixar je stále zárukou kvality a toto pokračování zůstává na stejné úrovni jako jednička.     A celkem kopíruje její předvídatelný příběhový oblouk. Naštěstí ale přináší skvělé vtípky a vizuál. Přesto nedokáže vykompenzovat to že nenabízí od jedničky nic moc nového. Nějaké metafory a vtipy jak je zvykem se ztrácí kvůli jazykové bariéře (anxiety bags, feelings jar, ...). To ale neznamená že by to nebyla skvělá rodinná zábava. Jen úplně ne pro malý děcka. "Je to animovaný tak na to vezmu děcko, stejný jak Mimoni ne?" Akorát že vůbec, Mimoni staví na primitivním vybuchujícím a padajícím humoru. Zatímco Inside out se snaží více o hloubku. Děcka se můžou ztrácet, kompletně jim může odpadnout imerze a začnou se nudit a otravovat (hell nah). Celkově 8/10 👜👜👜👜❌ ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Výborný pokračování, který sice je příběhově dost podobný jedničce, ale díky Rileyným novým emocím v období puberty je dvojka ještě o to víc zajímavější a vzrušující na sledování. Film mi přišel právě skrz dospívání a vyobrazení puberty dost relatable, a třeba taková úzkost, která je roztěkaná, neustále se obává budoucnosti a chce na ostatní udělat dobrý dojem, je jako ztělesnění této emoce velmi trefně znázorněná. Mimo jiné, film předává skvělou message o tom, jak si člověk v dospívání začíná uvědomovat to, kým je, jak si utváří svou osobnost, a že je potřeba znát své dobré i špatné vlastnosti. To, jak Rileyny staré a nové emoce stojí proti sobě a tvoří jí tak v hlavě bordel, je krásná ukázka emočního vykolejení a hledání sama sebe v dospívání. Po několika více "odlišných" pixarovkách je V hlavě 2 pomyslným návratem do zajetých kolejí a jako film se rozhodně řadí k těm lepším počinům studia. (btw, chválím báječný český dabing, hlavně ale Páju Gajdošíkovou, která skvěle vystihla ten chraplavý hlas Mayi Hawke.) 10/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlad po ideově nezabarvené rodinné podívané vyhnal tržby do absurdních výšin. Ale téhle sérii je přeju. Pokud se vám líbila jednička, na pokračování můžete vzít celou rodinu naprosto bez obav. Vhled do začínající puberty je opět barvitý, inovativní a v emocích se najde doslova každý. Namísto vývoje stávajících se představují nové, což nevím, jak bude únosné do budoucna. Už teď je z toho solidní Babylon se zkratkovitými a méně vyhraněnými charaktery. Více prostoru dostává i Riley outside a emocionálně je to oproti jedničce spíše DLC. Ale jsem zvědav, jak si tvůrci poradí se skutečností, že další pokračování musí zákonitě začít brouzdat v 'R'kových vodách. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)
  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)
  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama