Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (240)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Fakt boží animovaná coming-of-age terapie ze stáje mýho milovanýho Pixaru, která na velkým plátně geniálně popisuje, jaký to je bejt teenagerem/puberťákem na 120%, a jaký to vůbec je soupeřit s vlastními emocemi. Takže ani dobrý, ani špatný; ani smutný, ani veselý; zkrátka něco mezi – a v tom jaksi tkví pomyslný kouzlo týhle erupce kreativity, který může závidět i ten nejzkušenější psycholog/člověk s ADHD. Jde tak o inovativně intenzivní jízdu na emocionální horský dráze, která vás bude bavit, dojímat, šokovat, anebo z ní budete mejt větší úzkosti, depky a nervy jak před pondělní směnou v práci. A já za tuhle extrémně nápaditou pecku hlavám v Pixaru – kteří maj svoje dětský i dospělý diváky dokonale přečtený jak knihu – neskutečně děkuju. No a za parodii na Mickeyho klubík smekám.... VERDIKT: 9 migrén z 10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animák pro děti? Ani bych neřekl. Větší užitek přinese nenáročným rodičům puberťáků, případně chytřejším teenagerům. Právě pro ně je to vypointované. Vidíme jaký guláš v hlavě může puberťák mít. Jaké emoce se v něm perou a kam až to může vést. Dozvíme se, že změna k životu patří a někdy smete i to dobré, aby mohlo vyrůst něco nové. Bylo by fajn, kdyby si děti dokázaly pospojovat co se dělo v hlavě s chováním Riley a vzaly si z toho čisté, pozitivní ponaučení, ale pochybuju o tom. Byť je to návod mrkavý, vcelku veselý, zcela nezávadný a chytrý....návody děti neberou. A popravdě.... i přes ten emotivní konec....jsem se při scénách odehrávajících se v hlavě, moc nebavil ani já. Třeba desetileté holčičce, bych raději než tohle, pustil posledního King Konga. A sobě taky. ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Na animáku V hlavě se mi vždy líbilo, že ho může sledovat naprosto každý. Ať už dospělák, malé dítě nebo senior. A s dvojkou je to to samé. Opět se ocitáme v hlavě Riley, která tentokrát už pomalu přestupuje do puberty, a proto se objevují nové emoce. Stále zůstavají staré jako je Radost, Smutek, Nechuť, Strach a Hněv. Nově se ale přidávají Úzkost, Nuda, Stud a Závist. A právě Úzkost nadělá v hlavě Riley největší paseku a ostatní emoce se s ní budou muset vypořádat. Jinak ostatní emoce do filmu krásně zapadají a Pixar to udělal chytře. Po vizuální stránce opět nemám co vytknout. Stejně jako v prvním díle, tak i tady je vizuál naprosto skvělý. Pixar také začal experimentovat s více styly animací a to taky jedině prospívá. Teď už je jenom otázka, jestli v budoucnu přijde třetí pokračování. Upřímně třetího pokračování se trochu bojím, aby to nedopadlo jako například s filmy Já, padouch nebo Hotel Transylvánie. Proto bych se vůbec nezlobil, kdyby to zůstalo jenom u dvou dílů. Spousta lidí také chválí český dabing, to bohužel já nemůžu zhodnotit, protože jsem to viděl v originále. Ale obecně Pixar filmy mívají dobrý český dabing. 8/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mé nejoblíbenější Pixarovky ožívají po 9 letech znovu a přidává se k nim skvadra dalších emocí, co pořádně zatočí s myslí naší hlavní protagonistky, aby nás zase pobavili i skoro až dojali k slzám. Stále nejlepší animační studio si pohlídalo precizní technickou stránku a ač mi tentokrát tak rázně neodpálilo, pořád jsem se bavil královsky a na takhle originální animáky budu stát v kinech fronty až do konce života. [viděno v Cinestar Plzeň 23.7.2024] ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je prostě pokračováním jedničky. Nemusíme si stěžovat na málo originality, protože původní poselství je stejně aktuální ve chvíli, kdy Riley ve třinácti přepadne puberta, čeká ji střední a před tím víkendový hokejový tábor s jejími dvěma nejlepšími kámoškami a vysněným týmem Plameňaček v čele s obdivovanou Val Ortiz. Milý, hodný, zábavný, užitečný a terapeutický film znovu nastoluje téma potlačených emocí a vzpomínek. Jestli se před tím Radost vypořádala se Smutkem a všichni pochopili, že musí držet spolu, nyní čelí stejné výzvě s celou novou bandou emocí. I když se situaci snaží nevhodně opanovat Úzkost, i Radost bude muset opět projít vývojem a opustit svůj paternalismus hraničící s blahosklonností. Cesta za poznáním je dobrodružná a nechybí ani záchvat paniky.   Radost: „Úzkost využívá představivost Riley proti ní!“ Úzkost: „Chtěla jsem ji jen chránit…“   Úzkost: „Co všechno se může stát, když se Riley nedostane do týmu? Skvělé, že se ptáte, takže…“ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)
  • První film skončil, když Riley hrála hokej, a tento film začíná, když Riley hraje hokej. (Katka189)
  • Hněv má na poličce vedle postele malou „sklenici na klení“ (s mincemi). (Davidamper)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama