Reklama

Reklama

Pod královniným deštníkem

(seriál)
  • Jižní Korea The Queen's Umbrella (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Energická královna se snaží zkrotit svoje divoké syny, aby se jeden z nich mohl v budoucnu stát králem Čosonu. O trůn ale mají velký zájem i její soupeřky. (Netflix)

Recenze (7)

Karmel 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál je skrz naskrz o ženských hrdinkách. Silných, ochranitelských, ambiciozních, slabých, toužících po stabilitě, jistotě, spravedlnosti, moci nebo pomstě. Důležitých mužských postav je tu poskrovnu: král, jeho synové a několik úředníků. V podstatě jsou potřební pro děj jen tak, aby měly ženské postavy o čem hrát. Až na jeden důležitý dějový zvrat, který je mimochodem výborně vymyšlený a napsaný. Ale i přesto seriál velmi dobře funguje. Děj má logiku, posouvá se vpřed bez zbytečných výplní a korejského dětinského humoru. Skvěle napsaný (a zahraný) je vztah mezi královnou a královnou vdovou. Napětí mezi nimi by se dalo v každém díle krájet. Ty ženské si jdou po krku…v rukavičkách napuštěných prudkým jedem. Romance se také dočkáte, a to na několika úrovních, ale není to to hlavní. A ačkoli ženy královského dvora Čosonu musí řešit opravdu závažné životní problémy, nejedná se jen o dramata, děj je odlehčen takakoráthumorem. Takže příběh a scénář na jedničku. Ačkoli Kim Hye-soo moc nemusím, tak tato role jí výborně sedla, je v ní skvělá. A ostatní herci jsou také výborní. Hudba je nadprůměrná. Bavila jsem se a doporučuji. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

První díly měly trochu slabý rozjezd, ale pak se to rozjelo a díly začaly mít větší spád. Intriky šly do velkých obrátek a  člověk pomalu ztrácel přehled kolik stran proti sobě jde.  Závěrečný díl uzavře příběhy všech. Krom hlavních intrik je tam i agitka, humor a romantika. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherně udělaný historický seriál. Skvělí herci, výborný scénář, režie a především hudba. Místy trošku rozvláčné, ale v celku to nevadilo. Za mne 85%. ()

Koral17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné historické drama z dvorského prostředí o síle mateřské a také synovské lásky.  I tento seriál navazuje na aktuální trend JK dramat s ústředními postavami výrazných ženských hrdinek.  Líbilo se mi, že tvůrci zde vsadili především na herecký ansámbl žen ve středním a vyšším věku, které s přehledem rozehrály strhující emocionální thriller o lásce, zradě, pomstě a odpuštění.  Víc takových příběhů! ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se u mne neubrání srovnávání se skvělým seriálem Přízeň krále. V obou najdete špičkové kostýmy a kulisy. Asi není divu, nechce se mi to hledat, ale je téměř jisté, že si tento seriál půjčoval kostýmy, kulisy a schopné lidi z předchozího počinu. Ale nenechte se zmást, krom těchto prvků to není to samé. Seriál probírá jiná témata a často na to jde jinak. Je podstatně diplomatičtější a hlavní prvky diplomacie dává do rukou ženským postavám z královského dvora. A musím říci, že je to doslova koncert kde najdete skvělé herecké výkony v hlavních i vedlejších rolích. Seriál má méně akce, než by tomu některé pasáže nasvědčovali, za to má místy až detektivní nádech :-). Seriál má také několik zajímavých odboček, kde dostali prostor postavy které se jinak moc do popředí nedostali. Je to o něco horší než Přízeň krále, ale i tak je to pro Evropana zajímavý seriál. ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem si musela zvykat na grimasy královny,  první díly se mi zdálo jeji hraní dost ploché s 2 výrazy (neutrální a neutrální se zvednutí obočím) ale později se to rozjelo a nakonec ji role moc slušela. Dále mě bavila královna vdova a matka "Chaniho", jejich pomalý pád,  kdy si z nich všichni dělali úplný hovno byl potěšující . Musím ale pochválit i ostatji herce ať už po krále nebo Její Výsost (nejstarší dceru toho ministra války) všichni,  ať už hrdinové nebo záporáci, byli zahraní moc dobře. Moc se mi nelíbilo konečné hraní na city v případě matky Chaniho, celou dobu záporačka a nakonec chudinka, které šuklo v hlavě a je závislá na synovi, chápu myšlenku a proč skončila tak jak skončila ale osobně mám radši,  když je zaporák hajzlem až do konce a divák mu špatný konec přeje s "úsměvem ". Jinak ale 8/10 "detektivní " drama s dobrými herci, průměrným příběhem ale obecně dobře působící. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno